Négy magyar hölgy az algíri főtáblán

febr 6, 2015 | Archív

Mind a négy magyar női tőröző (Jeszenszky Szilvia, Knapek Edina, Mohamed Aida, Varga Gabriella) bejutott a 64 közé az algíri Világkupa-versenyen. Bonnban a férfi tőrözők léptek pástra,

Mind a négy magyar női tőröző (Jeszenszky Szilvia, Knapek Edina, Mohamed Aida, Varga Gabriella) bejutott a 64 közé az algíri Világkupa-versenyen. Bonnban a férfi tőrözők léptek pástra, a több mint 200 fős mezőnyből a 64 közé egyetlen magyar sem jutott.

Teljesítette az elvárható minimumot a magyar miniküldöttség Algírban. Az észak-afrikai városban Jeszenszky Szilvia, Knapek Edina, Mohamed Aida, Varga Gabriella lépett pástra az újabb Világkupa-fordulóban. A puskaporos helyszín okán a megszokottnál jóval kevesebb induló volt, összesen 87 nevezés érkezett. A mieink közül a csoportmérkőzéseket legeredményesebben Mohamed Aida zárta, aki veretlen maradt. A szűk mezőnynek köszönhetően Jeszenszky Szilvinek az ötven százalékos teljesítmény is elég volt a főtáblára jutáshoz, de Varga Gabinak és Knapek Edinának túlóráznia kellett. Brazil, illetve japán riválist győztek le magabiztosan a 64 közé jutásért. Folytatás szombaton – borítékolhatóan jóval nehezebb feladat vár a mieinkre. 

 
Az algériaiak bebizonyították, hogy nem meleg a helyzet Algírban. Mohamed Aida alaposan beöltözött a jéghideg csarnokban, majd veretlen csoportkört produkált.
 
Férfi tőrben ugyanakkor hatalmas mezőny gyűlt össze Bonnban, 212-en léptek pástra a fegyvernem Világkupa-versenyén, közte négy magyar. A fegyvernem helyzetét figyelembe véve azt is “minisikerként” könyvelhettük el, hogy valamennyien túlélték a csoportmérkőzéseket. A folytatásban azonban Szabados Gábor, Németh Gábor és Liszkai Tamás egyaránt sima vereséget szenvedett. A 96 közé egyedüliként Mátyás Bálint jutott, miután 15:14-re legyőzte a koreai Kimet. A következő körben azonban ő is búcsúzott, lengyel ellenféltől kapott ki 15.11-re. Ezzel sajnos a szezon harmadik magyar érintettségű Vk-versenyén sem sikerült egyetlen magyarnak sem a 64 közé kerülni. 
 
Eredmények. Férfi tőr egyéni Világkupa-verseny, Bonn, 212 induló. A csoportmérkőzéseken: Mátyás Bálint 4/2, Szabados Gábor 3/3, Németh Gábor 2/4, Liszkai Tamás 2/4 (valamennyien továbbjutottak).
A legjobb 96 közé jutásért: Mátyás-Kim (koreai) 15:14, Szabados-Nogucsi (japán) 5:15, Németh G.-Perrier (brazil) 4:15, Liszkai-Bachmann (német) 4:15.
A legjobb 64 közé jutásért: Mátyás-Szumielewicz (lengyel)  11:15.
 
Női tőr egyéni Világkupa-verseny, Algír, 87 induló. A csoportmérkőzéseken: Mohamed Aida 5 győzelem/0 vereség, Jeszenszky Szilvia 3/3 (bejutottak a 64 közé), Knapek Edina 2/3, Varga Gabriella 2/3 (továbbjutottak).
A 64 közé jutásért: Varga G.-Rochel (brazil) 15:9, Knapek- (japán) 15:9.
Szombaton a 32 közé jutásért: Mohamed-Asano (japán), Varga G.-Kiefer (amerikai), Jeszenszky-Jakovleva (orosz), Knapek-Batini (olasz).

2015. február 06.

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM