Négy női párbajtőröző folytathatja a WestEnd GP főtábláján

márc 19, 2016 | Archív

A pénteki férfi selejtezők után szombaton a női előcsatározásokkal folytatódott a WestEnd párbajtőr Grand Prix. A kiemelt, riói kvalifikációért küzdő Szász Emese mellett további

A pénteki férfi selejtezők után szombaton a női előcsatározásokkal folytatódott a WestEnd párbajtőr Grand Prix. A kiemelt, riói kvalifikációért küzdő Szász Emese mellett további három magyar, Kun Anna, Révész Julianna, valamint Várnai Vivien jutott a legjobb 64 közé. Vasárnap a főtáblával és a négyes döntőkkel folytatódik és fejeződik be a WestEnd Grand Prix a MOM Sportban.

A férfiak pénteki, nagyszerű szereplése után szombaton a hölgyek következtek, a nők selejtezőivel folytatódott a párbajtőr WestEnd Grand Prix a MOM Sportban. Azt az évközi versenyek eredményei alapján sejteni lehetett, hogy hasonlóan eredményes szereplésre nem számíthatunk, elvégre pénteken 9 magyar férfiember jutott a vasárnapi főtáblára. Így is lett, végül a kiemelt Szász Emese mellett további három versenyzőnk jutott a 64 közé, ami elfogadható eredménynek tekinthető. 

A csoportmeccsek után még 12 magyar maradt versenyben, és a hazai rangsor második helyén álló, tavalyi junior Európa-bajnok Kun Anna a csoportkör után közvetlenül bejutott a 64 közé. Szép részsiker! Csakhogy az első direkt kieséses kör alaposan megrostálta a mieinket. A főtáblára jutásért már csak hárman vívhattak, közülük Révész Julianna és Várnai Vivien egyaránt a hirtelen halálban aratott győzelemmel bekerült a főtáblára, ugyanez Honti-Kiss Dominikának nem sikerült. 

kun anna selejt Kun Anna nagyszerű csoportkör után közvetlenül a főtáblára került.

Így aztán négy magyar folytathatja vasárnap a versenyt a legjobb 64 között, ahol a kiemelt figyelem természetesen Szász Emesét illeti meg, aki a 15:14-es győzelemmel a főtáblára jutó német klasszis Heidemannal, valamint a svéd Samuelssonnal csatázik a riói kvalifikációért. Érdekesség, hogy Emese egy ágra került a skandinávval, amennyiben mind a ketten bejutnak a nyolcaddöntőbe, akkor egymással kerülnének szembe, és vívnának egy asszót a riói részvételért… Nem lenne semmi. De azt se bánnánk, ha elmaradna ez a ki-ki asszó, és Emese különösebb izgalmak nélkül jutna el az olimpiára. Mert megérdemli…

Eredmények. Női párbajtőr WestEnd Grand Prix, Sákovics József emlékverseny, 219 induló. A csoportmérkőzéseken: Szász Emese kiemelt, Kun Anna 5 győzelem/1 vereség (a legjobb 64 közé jutott),  Budai Dorina 5/1, Antal Edina 5/1, Várnai Vivien 5/1, Mihály Kata 5/1, Csonka Valéria 4/2, Révész Julianna 4/2, Nagy Kinga 3/3, Petri Renáta 3/3, Borsody Emma 3/3, Honti-Kiss Dominika 3/3, Szabó Laura 2/3 (továbbjutottak), Bohus Réka 2/4, Lambert Regina 2/4, Felker Adrienn 1/5, Gnám Tamara 1/5, Csomós Flóra 1/5, Kazár Dóra 1/5, Kolczonay Anna 1/5, Siklósi Enikő 0/6 (kiestek).

A legjobb 96 közé jutásért: Révész-Borsody 15:7, Honti-Kiss-Pechovova (cseh) 15:14, Várnai-Ehab (egyiptomi) 15:12, Budai-Kirschen (német) 10:15, Antal-Louis Marie (francia) 10:15, Szabó-Rizzi (olasz) 5:15, Mihály-Svystil (ukrán) 14:15, Nagy-Nisima (francia) 6:7, Csonka-Veres (romániai) 11:15, Petri-Santandrea (olasz) 4:15.

A legjobb 64 közé jutásért: Révész-Zvereva (orosz) 3:2, Várnai-Haarlem (svéd) 8:7, Honti-Kiss-Sozanska (német) 7:15.

Vasárnap a legjobb 64 között: Szász-Kryvytska (ukrán), Kun-Kirpu (észt), Révész-Sun Yi (kínai), Várnai-Briasco (olasz).

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM