Négy plusz egyen folytatják a szöuli kard Grand Prix-n

márc 31, 2017 | Archív

Három magyar kardozó (Szilágyi Áron, Szatmári András, Márton Anna) kiemeltként, további kettő (Gémesi Csanád, Decsi Tamás) pedig a csoportmérkőzéseket követően közvetlenül jutott

Három magyar kardozó (Szilágyi Áron, Szatmári András, Márton Anna) kiemeltként, további kettő (Gémesi Csanád, Decsi Tamás) pedig a csoportmérkőzéseket követően közvetlenül jutott a legjobb hatvannégy közé a szöuli férfi, illetve női kard Grand Prix-n. Folytatás szombaton, ekkor rendezik mindkét fegyvernem 64-es direkt tábláját és a döntőket.

Kezdjük egy kis dicsekvéssel…! Egy héttel ezelőtt, a budapesti párbajtőr WestEnd Grand Prix-n csak a férfiak mezőnyében jóval többen léptek pástra, mint Szöulban a kardozók férfi és női versenyében összesen. Jó, jó, a párbajtőr népesebb fegyvernem, meg azért Európa dominálja a vívóvilágot (még ha messze nem is oly mértékben, mint harminc évvel ezelőtt). De talán Budapestnek, a magyarországi helyszínnek is van valami köze ahhoz, hogy ilyen látványos a különbség az indulószámban.

Gémesi Csanád remek vívással „gurult tovább” a 64-es főtáblára.

Persze, arról már az előző napi beharangozóban beszámoltunk, hogy a mezőny krémje, a legjobbak szinte kivétel nélkül elutaztak Ázsiába, beleértve a mieinket is. A sztárok a selejtezőnapot természetesen kihagyták, lévén a kiemeltek közé tartoztak. Így volt ezzel Szilágyi Áron és Szatmári András, valamint a női mezőnyben Márton Anna is. További négy magyar férfi kardozó ugyanakkor pástra lépett. Közülük Gémesi Csanádnak és Decsi Tamásnak nem tartott sokáig a nap. Szerencsére. A csoportkörből ugyanis veretlenül, imponáló tusaránnyal az első, illetve a második helyen jutottak tovább közvetlenül a 64-es főtáblára. Iliász Nikolásznak és Péch Miklósnak viszont egy-egy direkt kieséses asszót kellett vívnia ugyanezért, és sajnos, mindketten vereséget szenvedtek. Világbajnoki ezüstérmesünk, Iliász Nikó a vietnámi Vutól kapott ki (8:15), Péch Miklósnál pedig a hongkongi Lam bizonyult jobbnak (13:15). 

Folytatás szombaton a 64-es főtáblákkal és a döntőkkel, hajrá, magyarok!

Eredmények. Férfi kard Grand Prix, Szöul, 128 induló. A csoportmérkőzéseken: Szilágyi Áron és Szatmári András kiemelt, Gémesi Csanád 6 győzelem/0 vereség, Decsi Tamás 6/0 (a legjobb 64 közé jutottak), Iliász Nikolász 4/2, Péch Miklós 3/3 (továbbjutottak).

A legjobb 64 közé jutásért: Iliász-Vu (vietnámi) 8:15, Péch-Lam (hongkongi) 13:15.

Szombaton a legjobb 64 között: Szilágyi-Hübner (német), Szatmári-Mardaleisvili (grúz), Gémesi-Lee (koreai), Decsi-Lam (hongkongi).

Női kard Grand Prix, Szöul, 114 induló. Márton Anna kiemelt.

Szombaton a legjobb 64 között: Márton-Vongsavady (francia).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események