Négy sportág világbajnokságát rendezzük 2019-ben!

dec 4, 2018 | Archív

Az asztalitenisz, a vívás, a kajak-kenu és az öttusa világbajnokságát rendezi Magyarország 2019-ben! Erről tartott sajtótájékoztatót a valamennyi eseményt élőben sugárzó MTVA.

Az m4 impozáns stúdiójában látta vendégül – sajtótájékoztató keretében – a sportcsatorna a 2019-es magyarországi világbajnokságok szövetségi elnökeit, élsportolóit, sportvezetőit. Hazánk jövőre, az olimpiai kvalifikációs időszakban asztaliteniszben (április), vívásban (július), kajak-kenuban (augusztus), és öttusában (szeptember) rendez világbajnokságot. 

Szatmári András, Szász-Kovács Emese, Márton Anna és Csampa Zsolt a világbajnokság roll-upja két oldalán.

Elsőként Vékássy Bálint, a MOB főtitkára mondta el, hogy hazánk ekképp rendez "miniolimpiát" a tokiói játékokat megelőző évben. Majd a szövetségek elnökei időrendi sorrendben számoltak be az előkészületekről és az esélyekről, ennek megfelelően Nátrán Rolandot (asztalitenisz) követte Csampa Zsolt. A Magyar Vívó Szövetség elnöke a július 15-23-ig tartó vb-vel kapcsolatosan elmondta, hogy a cél az: a rendezés és az eredményesség tekintetében is meghaladjuk a 2013-as, ugyancsak budapesti vb-t. Ami nem lesz egyszerű feladat, elvégre az akkori szervezésről mindenki felső fokon beszélt, emellett a mieink egy arany-, és 2 bronzéremmel zárták a viadalt. 

Csampa Zsolt (képünkön) beszámolt arról, hogy a versenyt a legutóbbi helyszínen, azaz akkor a SYMA-, most az átkeresztelt BOK-csarnokban rendezzük majd. A korábban többször is emlegetett, tervezett döntős színhelyt, a Hősök terét, azonban a nemzetközi szövetség hezitálása okán elvetették a szervezők. Így ötezren figyelhetik majd a BOK-csarnokban a döntőket, melyek reményeink szerint teltházasak lesznek. Az elnök elárulta, hogy Budapest nevezetességeit így is becsempészik majd a falak közé, hogy miként, az egyelőre maradjon titok. A vb-re kialakuló szervező bizottság több helyen is közös a kajak-kenuéval, mivel a vívást követően két héttel kezdődik Szegeden a vizes sportág világbajnoksága! Az esélyekről szokásához híven szűkszavúan nyilatkozott elnök, azt ugyanakkor hozzátette, hogy a felnőtt szezon sokat ígérően kezdődött, Márton Anna Világkupát nyert, a női tőr- és a férfi párbajtőrcsapatunk pedig négy közé jutott a szezon első állomásán. 

Csampa Zsolt után Schmidt Gábor (kajak-kenu) és Bretz Gyula (öttusa) számolt be sportágának előkészületeiről, majd Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója tett ígéretet arra, hogy az m4 a négy világbajnokság valamennyi fontos eseményét élőben közvetíti majd. 

Négy sportág elnöke és világklasszisai.

A vezetők mellett ott voltak a versenyzők is, a vívást az olimpiai bajnok Szász-Kovács Emese, a világbajnok Szatmári András, és az összetett Világkupa-győztes Márton Anna képviselte. Emese honlapunknak elmondta, hogy továbbra is elsősorban fizikai edzésekkel készül, a decemberi országos bajnokságon még nem indul, januárban viszont már ott lesz a versenyeken. Hogy fantasztikus mestere, Kulcsár Győző halála után kinek az irányításával, azt egyelőre nem árulta el. Szatmári András és Márton Anna viszont egyaránt ott lesz sportágunk legnagyobb hazai ünnepén, a december 20. és 22. közötti hatfegyvernemes országos bajnokságon. Panka múlt heti betegsége után már teljes erővel edz, és Andris is készen áll az újabb versenyekre. Mindhárman megerősítették, nagyon várják a budapesti vb-t! Emese akkor bronzot nyert, Andris negyeddöntős volt egyéniben, és elmondták: nagyon várják, hogy ismét átéljék azt a visszaadhatatlan hangulatot, amelyet a hazai világbajnokságon tapasztaltak. 

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.