Negyedik a női kardcsapat Kínában!

márc 26, 2017 | Archív

A szezon negyedik Világkupa csapatversenyén harmadszor jutott be a legjobb négy közé a magyar női kardválogatott! A Garam Nóra, Katona Renáta, László Luca, Márton Anna összeállítású

A szezon negyedik Világkupa csapatversenyén harmadszor jutott be a legjobb négy közé a magyar női kardválogatott! A Garam Nóra, Katona Renáta, László Luca, Márton Anna összeállítású válogatott a kínai Jangzsuban végzett a negyedik helyen, úgy, hogy az elődöntőben egyetlen tussal kapott ki az amerikaiaktól. Gratulálunk!

Hosszú utat kell bejárnia a magyar női kardválogatottnak, hogy kijusson a tokiói olimpiára. De hogy a megfelelő úton indult el, az bizonyos… A szezon során ezen a hétvégén rendezték a kínai Jangzsuban a a negyedik csapat Világkupa-versenyt, és a mieink harmadszor jutottak be a legjobb négy közé – és ez nagyszerű teljesítménynek mondható! Ezúttal a két fiatal, Pusztai Liza és Záhonyi Petra nélkül állt fel a csapat, mivel ők a hamarosan kezdődő, plovdivi kadet és junior világbajnokságra készülnek. 

Ám gyorsan tegyük hozzá, a Jangzsuban pástra lépő, Garam Nóra, Katona Renáta, László Luca, Márton Anna kvartett sem mondható öregnek, lévén a legidősebb magyar hölgy sincs 27 esztendős… A mieink a nyolcaddöntőben nagy küzdelemben jutottak tovább, egyetlen tussal, 45:44-re győzték le Mexikó együttesét, úgy, hogy Márton Panka az utolsó asszóban 32:40-ről fordított! A negyeddöntőben a világranglista második helyén álló ukránok következtek, igaz, klasszisuk, Olga Harlan nélkül, aki a hétvégéjét Kína helyett éppen Budapesten, a párbajtőr WestEnd Grand Prix-n töltötte. Ez persze nem von le semmit a mieink győzelmének értékéből, elvégre azt kell megverni, aki ott áll a páston. Márton Annáék ezt tették, és a 45:42-es siker a négy közé jutást jelentette! És nagyon közel jártak a mieink az ennél is nagyobb bravúrhoz! Elvégre az elődöntőben ismét egyetlen tus döntött – csakhogy ezúttal a későbbi aranyérmes Egyesült Államok csapata javára. Gárdos Gábor vezetőedző tájékoztatása szerint ráadásul a külső körülmények sem nekünk kedveztek, úgyhogy nagyon közel volt a még nagyobb bravúr… A bronzéremért rendezett meccsre már elfogyott a lendület, az olaszok 45:25-re nyertek, de a negyedik hely nagyon szép eredménynek számít, lassan, de biztosan lépegetnek előre a mieink a világranglistán…

Eredmények. Női kardcsapat Világkupa, Jangzsu, 16 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Mexikó 45:44 (Márton +7, Garam -2, Katona -4).

Negyeddöntő: Magyarország-Ukrajna 45:42 (Máarton +7, Garam -1, Katona -3).

Elődöntő: Magyarország-Egyesült Államok 44:45 (Márton +6, Katona -2, Garam -5).

A 3. helyért: Magyarország-Olaszország 25:45 (Márton -3, Garam -4, Katona -4, László -9).

Végeredmény: 1. Egyesült Államok, 2. Franciaország, 3. Olaszország, 4. Magyarország (Garam Nóra, Katona Renáta, László Luca, Márton Anna)

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események