Negyedik és nyolcadik helyezés a csapat Világkupákon

nov 6, 2016 | Archív

Férfi kardcsapatunk (Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Iliász Nikolász, Kossuth Bálint) Dakarban a negyedik, női tőrcsapatunk (Kreiss Fanni - képünkön -, Lupkovics Dóra, Mohamed Aida, Pásztor

Férfi kardcsapatunk (Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Iliász Nikolász, Kossuth Bálint) Dakarban a negyedik, női tőrcsapatunk (Kreiss Fanni – képünkön -, Lupkovics Dóra, Mohamed Aida, Pásztor Flóra) St. Maur-ban a nyolcadik helyen végzett a vasárnapi Világkupa csapatversenyeken. 

Értékes pontokat szereztek a világranglistára férfi kardozóink a dakari Világkupa-versenyen. A még alapozó kétszeres olimpiai bajnokunkat, Szilágyi Áront, illetve a megbetegedő Szatmári Andrást – azaz két kulcsemberünket – nélkülöző válogatott a negyedik helyen végzett az afrikai idénnyitó csapatviadalon. Más kérdés, hogy mindehhez egyetlen győzelmet kellett szereznünk, azt is a Nagy-Britannia elleni negyeddöntőben. Mindez, persze, semmit sem von le a helyezés értékéből, a folytatásban az elődöntőben Olaszországtól, a harmadik helyért pedig Koreától szenvedett vereséget a Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Iliász Nikolász, Kossuth Bálint összeállítású válogatott. 

noi-torcsap2-st-maur

A Párizs melletti St- Maur-ban a női tőrözők Vk csapatversenyén a magyar válogatott Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Mohamed Aida, Pásztor Flóra összeállításban szerepelt. Az átlagában sikeresnek mondható egyéni verseny után a csapatnap is nagyszerűen indult. A 16 között Kreiss Fanni vezérletével sikerült legyőznünk a nagy rivális lengyeleket (40:32), és alaposan megrángattuk az oroszlán bajszát az olaszok elleni negyeddöntőben. Az első kör után 15:11-re mi vezettünk a megfiatalítottan is nagyon erős, későbbi aranyérmes itáliaiakkal szemben. Aztán a folytatásban fordítottak Volpiék, de a hajrában megint csak Kreiss Fanni vezérletével zárkóztak a mieink, olyannyira, hogy a vége igen szoros, 43:45 volt. Aztán az alsóházi két meccs már nem sikerült, előbb a németek (32:40), majd a japánok (39:45) bizonyultak jobbnak nálunk, és ez összességében a nyolcadik helyezést jelentette. 

Eredmények. Férfi kardcsapat Világkupa, Dakar, 13 induló. Negyeddöntő: Magyarország-Nagy-Britannia 45:29 (Kossuth +6, Gémesi +5, Iliász +5)

Elődöntő: Magyarország-Olaszország 35:45 (Iliász +1, Gémesi -5, Kossuth -6).

A 3. helyért: Magyarország-Korea 28:45 (Decsi -5, Kossuth -6, Iliász -6).

Végeredmény: 1. Irán, 2. Olaszország, 3. Korea, 4. Magyarország (Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Iliász Nikolász, Kossuth Bálint).

Női tőrcsapat Világkupa, St. Maur, 14 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Lengyelország 40:32 (Kreiss +9, Lupkovics 0, Pásztor -1).

Negyeddöntő: Magyarország-Olaszország 43:45 (Kreiss +9, Lupkovics -2, Pásztor -9).

Az 5-8. helyért: Magyarország-Németország 32:40 (Kreiss +3, Lupkovics -2, Mohamed -3, Pásztor -6).

A 7. helyért: Magyarország-Japán 39:45 (Mohamed +4, Kreiss -3, Lupkovics -3, Pásztor -4).

Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Oroszország, 3. Egyesült Államok, …8. Magyarország (Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Mohamed Aida, Pásztor Flóra).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események