Negyedik helyezés Vancouverben

febr 19, 2018 | Archív

Értékes negyedik helyezést könyvelhet el férfi párbajtőrcsapatunk a vancouveri Világkupán. A Bányai Zsombor, Berta Dániel, Rédli András, Somfai Péter összeállítású csapat az oroszokat verte a 8 között

Nagyon, de nagyon kellett az előrelépés férfi párbajtőrcsapatunktól, és ez Vancouverben sikerült! A 2017-es esztendő – azaz a “rendszerváltás”, Imre Géza és Boczkó Gábor után – úgy telt, hogy egyetlen Világkupán sem jutott négy közé a megfiatalított csapat. Kivéve persze, a legfontosabb versenyen, a lipcsei vb-n, ahol a negyedik hellyel bizonyította az új hullám, hogy a nagy elődök nyomába kíván lépni…

Rédli András elévülhetetlen érdemeket szerzett a 4 közé jutásban, Japán ellen öttusos hátrányból fordított.

A szerényebb eredmények természetesen várhatóak voltak, ugyanakkor azt jelentették, hogy a világranglistán hátrébb csúsztunk, márpedig az alig több, mint egy év múlva kezdődő olimpiai kvalifikáció előtt nem ártott megkezdeni a felzárkózást. Nos, “kedvenc helyszínünkön” egyet léptünk előre… A nyolcaddöntő mindig mérföldkőnek számít a nagy létszámú férfi párbajtőr Vk-kon, most is így történt… Dancsházy-Nagy Tamás vezetőedző visszanyúlt egy kicsit, és ismét Somfai Péternek szavazott bizalmat Rédli András, Bányai Zsombor és Berta Dániel mellett erre a versenyre. Japán ellen kezdtünk, a legutóbbi két alkalommal vereséget szenvedtünk a távol-keletiektől, most sikerült a visszavágás! Köszönhetően elsősorban Rédli Andrásnak! Világbajnoki bronzérmesünk ugyanis öttusos hátránnyal állt fel az utolsó asszóban, és 37:36-ra fordítani tudott – hatalmas bravúr, amire nagy szükség volt! 

Így örült a kispad a nyolcaddöntős sikernek!

Az egyéni bravúrt nagyszerű csapatbravúr követte. A negyeddöntőben a magasabban rangsorolt oroszok ellen Bandi mellett Berta Dániel is kimagaslóan vívott – Bányai Zsombor kisebb sérülést szenvedett -, és nem is lehetett kétséges a nagyon értékes 45:36-os siker. A folytatás már nem sikerült, a két, talán legerősebb válogatottat, a későbbi győztes franciát és a koreait nem tudtuk megszorítani, az elődöntőben és a bronzéremért is 45:32-es vereséget szenvedtünk. Ugyanakkor a gratulációt érdemlő negyedik hely ismét azt bizonyította, hogy korántsem irreálisak a tokiói, olimpiai remények ebben a fegyvernemben! Azt pedig eddig is tudtuk, hogy az ázsiai repülőjegy kiharcolása nem lesz egyszerű…

És így örült ugyanennek Rédli András…

Eredmények. Férfi párbajtőrcsapat Világkupa, Vancouver, 24 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Japán 37:36 (Rédli +6, Somfai 0, Bányai -5).

Negyeddöntő: Magyarország-Oroszország 45:36 (Rédli +7, Berta +6, Somfai -4).

Elődöntő: Magyarország-Franciaország 32:45 (Rédli -3, Berta -3, Somfai -7).

A 3. helyért: Magyarország-Korea 32:45 (Bányai -1, Somfai -2, Rédli -4, Berta -6).

Végeredmény: 1. Franciaország, 2. Olaszország, 3. Korea, 4. Magyarország (Bányai Zsombor, Berta Dániel, Rédli András, Somfai Péter).

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM