Negyedik lett a férfi kardcsapat

febr 26, 2017 | Archív

Negyedik helyen végzett a magyar férfi kardválogatott a varsói Világkupán. Szilágyi Áron egyéni második és Gémesi Csanád harmadik helye után a csapatversenyen biztosan jutott a négy

Negyedik helyen végzett a magyar férfi kardválogatott a varsói Világkupán. Szilágyi Áron egyéni második és Gémesi Csanád harmadik helye után a csapatversenyen biztosan jutott a négy közé, majd az elődöntőben és a bronzmeccsen szoros vereséget szenvedett a Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron összeállítású kvartett. 

Az izgalmakra nem panaszkodhattunk, a végeredményre talán egy kicsit igen, elvégre két, rendkívül szoros vereséget szenvedve lett negyedik Varsóban a csapatunk. A Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron összeállítású válogatott a nyolcaddöntőben Fehéroroszország ellen melegített, és a 45:21-es számszerű végeredmény igazolja, hogy ezt valóban inkább ráhangolásnak tekinthettük az amerikaiak elleni negyeddöntőre. 

A negyedik helyért nem érheti panasz férfi kardozóinkat.

Ami viszont nagyszerűen sikerült. A világranglista élmezőnyében található Homer és Dershwitz vezette tengerentúliaknak halvány esélyük sem volt a – futballidézet következik – minden csapatrészében jobb magyarokkal szemben. A 45:35 majdhogynem az Egyesült Államokra nézve hízelgő, elvégre a végén, gyakorlatilag tét nélküli helyzetben tudtak kicsit kozmetikázni az eredményen. Az elődöntőben az oroszokat verő románok következtek, és egy hatalmas csata. Az elején jelentősen elhúztak keleti szomszédaink, de a második körben feljebb lopakodtunk, a harmadikban pedig Gémesi Csanád vezérletével fordítani is sikerült. Áron minimális előnnyel állhatott fel az utolsó asszóra az egyéni Európa-bajnok Dolniceanuval szemben. Sajnos, ezt nem sikerült megőriznie, a legkisebb külünbséggel, de 45:44-re alulmaradtunk. 

Gémesi Csanád (balra) szinte végig hibátlanul teljesített a csapatversenyen is.

A bronzéremért a világ egyik legerősebb összeállítású csapata, a legutóbbi olimpiai (londoni) címvédő Korea volt az ellenfél. Az ázsiaiak elleni derbi remekül indult, megint csak Csanád bravúrjának köszönhetően. Olyannyira, hogy két kör után 30:21-re vzettünk. Csakhogy jött egy-egy kihagyás, méghozzá a jelentősebb fajtából előbb Csanádnál, majd Andrisnál a két klasszissal, Guval és Kimmel szemben, és ezzel 40:37-re már Koreánál volt az előny. A befejezésben nem sikerült fordítani, szoros küzdelemben 45:43-ra kikapott válogatottunk. 

Összességében mindez a negyedik helyet jelentette a mieink számára, ami abszolút elfogadható teljesítmény, sőt, a nagyszerű egyéni versenyt hozzátéve elmondható, hogy ismét jól sikerült a férfi kard Vk-hétvége. Még akkor is, ha a vasárnappal kapcsolatosan azért akadhat némi hiányérzet…

Eredmények. Férfi kardcsapat Világkupa, Varsó, 22 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Fehéroroszország 45:21 (Szatmári +11, Szilágyi +6, Decsi +4, Gémesi +3).

Negyeddöntő: Magyarország-Egyesült Államok 45:35 (Szatmári +6, Gémesi +2, Szilágyi +2).

Elődöntő: Magyarország-Románia 44:45 (Gémesi +5, Szatmári -2, Szilágyi -2).

A 3. helyért: Magyarország-Korea 43:45 (Gémesi +3, Szilágyi -2, Szatmári -3).

Végeredmény: 1. Románia, 2. Olaszország, 3. Korea, 4. Magyarország (Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események