Négyen a hatvannégyben

márc 16, 2018 | Archív

A kiemelt Márton Anna mellett Pusztai Liza, László Luca és Mikulik Júlia jutott a legjobb hatvannégy közé az athéni női kard Világkupa-versenyen. Folytatás szombaton, hajrá, magyarok!

A szezon negyedik, egyben utolsó előtti egyéni és csapat Világkupa-versenyét rendezik ezen a hétvégén Athénban. A viadal beszámít a hazai válogatásba is, mindösszesen hét magyar női kardozó lépett pástra a pénteki selejtezőben. Helyesebben csak hat, elvégre Márton Anna kiemeltként szombaton, a legjobb 64 között kezdi majd a versenyt. Villámgyorsan társult tavalyi világranglista győztesünkhöz Pusztai Liza, aki veretlen csoportkörrel közvetlenül a főtáblára jutott. A jelek szerint a szocsi kadet és junior Eb-n a maximális, négy érmet nyerő tehetségünk formája egyre javul, így tűnt mindez az Eb tíz napjában is…

Szombaton, a 64 között Liza magyarral kezd, mivel László Luca is egy értékes csoportkör (4/1) után kvalifikálta magát a legjobbak közé a kínai Zsuang 15:10-es legyőzésével. Két kardozónk a sorsolás okán így összekerült – egyikük örülni, másikuk bánkódni fog majd szombaton ennek okán… Negyedik magyarként Mikulik Júlia jutott a 64-be, ő ugyancsak 4/1-es csoportkört követően a japán Aokit verte 15:13-ra.

László Luca (balról) jó vívással jutott a legjobb 64 közé – további három magyar társához hasonlóan.

A további három magyar a csoportból szintén továbblépett, ám utána elvérzett. Várhelyi Kata a 96 közé kerülésért kapott ki 15:8-ra a török színekben versenyző Shchuklától,
Záhonyi Petra pedig a 64-ért szenvedett 15:13-as vereséget a francia Gimalactól. Katona Renáta a 96-ért nyert egy asszót (15:8, a dominikai Martinez), de a főtábláért15:13-ra kikapott a venezulai Pastrantól.

Így aztán szombaton négyen folytathatják Athénban, hajrá, magyarok!

Eredmények. Női kard egyéni Világkupa, Athén, 181 induló. A csoportmérkőzéseken: Márton Anna kiemelt, Pusztai Liza 6 győzelem/0 vereség (a legjobb 64 közé jutott), Mikulik Júlia 4/1, László Luca 4/1, Záhonyi Petra 4/2, Katona Renáta 4/2, Várhelyi Kata 3/3 (valamennyien továbbjutottak).

A legjobb 96 közé jutásért: Katona-Martinez (dominikai) 15:8, Várhelyi-Shchukla (török) 8:15.

A legjobb 64 közé jutásért: László-Zsuang (kínai) 15:10, Mikulik-Aoki (japán) 15:13, Záhonyi-Gimalac (francia) 13:15, Katona-Pastran (venezuelai) 13:15.

Szombaton a legjobb 32 közé jutásért: Márton-Bakasztova (ukrán), Pusztai-László, Mikulik-Andrejeva (fehérorosz).

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM