Négyen a legjobb 64 között

okt 14, 2017 | Archív

A cancúni női tőrversennyel elkezdődött a 2017/18-as felnőtt Világkupa-szezon. A 64 közé az ötből négy magyar (Kondricz Kata, Kreiss Fanni, Mohamed Aida, Pásztor Flóra) jutott, folytatás szombaton.

Kicsi a mezőny, de erős. Az idénnyitó mexikói Világkupa-versenyre nem nagy létszámú, de igen komoly mezőny gyűlt össze. A világranglista első húsz helyezettjéből 17 Cancúnba repült, egyetlen igazán nagy név, az olimpiai és világbajnok orosz Deriglazova hiányzott. A magyar színeket öten képviselték, Kondricz Kata, Kreiss Fanni, Mohamed Aida, Pásztor Flóra és Lupkovics Dóra, valamennyien selejtezőt vívtak pénteken, magyar idő szerint az éjszakai órákban. 

A csoportkört mindannyian sikerrel vették, Kondricz Kata olyannyira, hogy a direkt kieséses “ráadásmeccstől” megkímélte magát, közvetlenül a 64 közé jutott. Követte őt junior válogatott társa, Pásztor Flóra is – Chart (brit), 15:8 -, és biztos győzelmet aratott a két rutinos csapattárs, Kreiss Fanni – Tomczak (lengyel) 15:4 -, valamint Mohamed Aida – Oh (koreai) 15:9 – is. A továbbjutás egyedül Lupkovics Dórinak nem sikerült, akit a francia Mienville vert meg (7:15). Folytatás magyar idő szerint szombat délután a 64-es táblával, a nagyhatalmak képviselőivel szemben. A mieinknek ugyanis 2-2 orosz és amerikai rivális jutott. Egyikük sem legyőzhetetlen, de egyik sem lesz könnyű. Hajrá, magyarok!

Pásztor Flóra biztosan jutott be a 64 közé, és hallgathatta tovább kedvenc zenéit.

Eredmények. Női tőr egyéni Világkupa-verseny, Cancún, 120 induló. A csoportmérkőzéseken: Kondricz Kata 5 győzelem/1 vereség (a legjobb 64 közé jutott), Pásztor Flóra 5/1, Lupkovics Dóra 4/1, Kreiss Fanni 4/2, Mohamed Aida 4/2 (továbbjutottak). 

A legjobb 64 közé jutásért: Pásztor-Chart (brit) 15:8, Mohamed-Oh (koreai) 15:9, Kreiss-Tomczak (lengyel) 15:4, Lupkovics-Mienville (francia) 7:15.

Szombaton a legjobb 64 között: Kreiss-Martyanova (orosz), Pásztor-Pirijeva (orosz), Kondricz-Binder (amerikai), Mohamed-Lu (amerikai).

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM