Négyen versenyben a maratonin

máj 12, 2018 | Archív

A kiemelt Rédli András mellé Siklósi Gergely, Berta Dániel és Somfai Péter jutott a 64 közé a párizsi férfi párbajtőr Vk-n. A versenyen 324 induló volt, ez rekord a jelenlegi versenyrendszerben.

A párizsi férfi párbajtőrverseny eddig is a legjelentősebbek közé tartozott, most újabb rekordot tudhat magáénak. Péntek reggel ugyanis 324 vívó jelentkezett a férfi párbajtőr Világkupára – megdöntve ezzel minden korábbi rekordot. Igaz, nem sokkal, három éve, a riói olimpiai kvalifikációs szezonban 322-en startoltak, és ugyanekkor Budapesten is voltak 300-an… Azonban a fejlődés akkor is látványos, a nemzetenkénti 12 főben történő limit óta ennyien még sosem indultak vívóversenyen!

Ott volt 12 magyar is, amelyből négy folytathatja a viadalt a 64-es főtáblán. De gondoljunk csak bele – ők már megelőztek 260 vívót… A csoportkör nagyszerűen sikerült, miközben a hatalmas mezőny közel egyharmada kiesett, valamennyi magyar versenyben maradt! Persze, a folytatásban ez már nem sikerülhetett mindenkinek. Elsőként Nagy Dávid búcsúzott, majd az igazi rostálást a 160-ból a 96 közé kerülés hozta. Ekkor a pástra lépő tíz magyar közül hat búcsúzott. Szoros vereséget szenvedett a magyar ranglistát vezető Bányai Zsombor és az újdonsült junior világbajnok Andrásfi Tibor, helytállt, de kikapott Peterdi András és Bakos Bálint, míg ezúttal nem volt esélye Szényi Péternek és Esztergályos Patriknak. A nap estébe nyúló utolsó körében a kiemelt Rédli András további három társat kapott. Búcsúznia egyedül a tehetséges Koch Máténak kellett, viszont az olimpiai bronzérmes Somfai Péter, a szezonban már Vk-ezüstöt is nyerő Berta Dániel, és a felnőttek között tavaly vb-újonc Siklósi Gergely bejutott a 64 közé!

Így örült a legjobb 64 közé jutásnak – teljes joggal… – az olimpiai bronzérmes Somfai Péter.

Így aztán honvédos kvartett képviseli majd a magyar színeket a szombat reggel 8-kor kezdődő folytatásban – igazán katonás helytállás! Hajrá, magyarok!

Eredmények. Férfi párbajtőr egyéni Világkupa, Párizs, 324 induló. A csoportmérkőzéseken: Rédli András kiemelt, Szényi Péter 5/1, Siklósi Gergely 5/1, Esztergályos Patrik 5/1, Andrásfi Tibor 5/1, Berta Dániel 4/2, Koch Máté 4/2, Bányai Zsombor 4/2, Somfai Péter 4/2, Nagy Dávid 3/3, Bakos Bálint 3/3, Peterdi András 3/3 (valamennyien továbbjutottak). 

A legjobb 160 közé jutásért: Somfai-Von der Osten (dán) 15:10, Peterdi-Buzzi (olasz) 15:11, Berta-Rod (portugál) 15:13, Bakos-Unterhauser (német) 13:12, Nagy-Knudsen (dán) 11:15. 

A legjobb 96 közé jutásért: Somfai-Priinits (észt) 15:14, Koch-Kim (koreai) 15:13, Siklósi-Kuhn (svájci) 15:13, Berta-Casado (spanyol) 15:12, Bakos-Steffen (svájci) 11:15, Szényi-Philippe (francia) 7:15, Bányai-An (koreai) 3:3, An győzött kedvezménnyel, Andrásfi-Ito (japán) 6:7, Esztergályos-Szics (ukrán) 4:15, Peterdi-Glazkov (orosz) 12:15.

A legjobb 64 közé jutásért: Somfai-Alimov (üzbég) 15:14, Berta-Glazkov (orosz) 13:12, Siklósi-Ho (hongkongi) 15:12, Koch-Rein (német) 11:15.

Szombaton a legjobb 32 közé jutásért: Rédli-Bida (orosz), Berta-Hodosz (orosz), Somfai-Limardo Gascon (venezuelai), Siklósi-Cimini (olasz).

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM