Nem sikerültek a riói selejtezők

máj 17, 2014 | Archív

Négy magyar közül egyedül Antal Edina csatlakozott a kiemelt Szász Emeséhez a Rio de Janeiró-i női párbajtőr Világkupa-versenyen. Folytatás a legjobb 64 között szombaton.A teljesen torz

Négy magyar közül egyedül Antal Edina csatlakozott a kiemelt Szász Emeséhez a Rio de Janeiró-i női párbajtőr Világkupa-versenyen. Folytatás a legjobb 64 között szombaton.

A teljesen torz búcsúzó versenynaptárnak köszönhetően több mint két hónapos szünet után léptek pástra női párbajtőrözöink a Világkupa-szezonban. Valóban dicséret jár a FIE-nek, hogy teljesen megreformálja a versenyrendszert, ugyanis a női párbajtőr igazi “állatorvosi ló” arra, hogy miként is nem szabad összerakni a szezont. Szász Emeséék a 2013/14-es évadot január második felében kezdték, és március elejéig, másfél hónap alatt öt egyéni és négy csapatversenyt vívtak le. Ezt követte egy több mint két hónapos pauza – egyetlen megközelíthetetlen, xuzsui GP-verseny beiktatásával, melyre a mieink nem is utaztak el. 

 

Így jutottunk el a riói Vk-állomásig, melyet – hogy tetézzük az ökörséget – egy hét múlva követ egy havannai GP, majd arra pontosan két héttel jöhet is az Európa-bajnokság… Na erre varrjunk gombot, avagy erre készüljünk fel szakmailag!
 
Ugyanakkor az azért vigasztalhatja Kovács Iván fegyvernemi vezetőedzőt, hogy más nemzeteknek éppen ilyen gondokkal kell megküzdenie… Hogy nekünk mennyire sikerült, arra nem feltétlenül ez az egyéni verseny ad választ, legalábbi reméljük. A riói Vk selejtezője ugyanis nem sikerült jól. Már a csoportmérkőzések is dadogtak, leszámítva Antal Edinát, aki négy győzelemmel és egy vereséggel közvetlenül a főtáblára jutott a természetesen kiemelt Szász Emese mellé. Aztán a folytatásban Tóth Hajni, Révész Julianna és Budai Dorina egyaránt kiesett, így ők a vasárnapi csapatversenyen vigasztalódhatnak. 
 
A két magyar pedig szombaton folytathatja a versenyt, további kellemetlen hír, hogy a sorsolás szeszélye folytán már a legjobb 32 között összekerülhetnek, azaz azt máris kijelenthetjük, hogy a nyolcaddöntőbe legjobb esetben egy magyar kerülhet…
 
Eredmények. Női párbajtőr Világkupa-verseny, Rio de Janeiro, 125 induló. A csoportmérkőzéseken: Szász Emese kiemelt, Antal Edina 4 győzelem/1 vereség, Budai Dorina 3/2, Révész Julianna 3/2, Tóth Hajnalka 1/4. 
A 96 közé jutásért: Tóth-Lellys (brazil) 15:8.
A 64 közé jutásért: Tóth-Song (koreai) 13:15, Révész-Pochkalova (ukrán) 11:12, Budai-Nelip (lengyel) 11:15.

Szombaton a 64 között: Szász-Ngom (francia), Antal-Kryvytska (ukrán). 

2014. május 17.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM