Nincs hétvége vívás nélkül

febr 16, 2017 | Archív

Főszerepben a párbajtőr, kard segédlettel. Így lehetne összefoglalni a hétvége versenyprogramját. A férfi párbajtőrözők a távoli Vancouverben vetélkednek Világkupa-pontokért, míg a

Főszerepben a párbajtőr, kard segédlettel. Így lehetne összefoglalni a hétvége versenyprogramját. A férfi párbajtőrözők a távoli Vancouverben vetélkednek Világkupa-pontokért, míg a junior korosztály mindkét nemben Udinében versenyez. Női kardban Athénban rendeznek egyéni és csapat Vk-t. 

Ki ne emlékezne az egy évvel ezelőtt Vancouverben történtekre? A férfi párbajtőrcsapat Vk-n óriási harcban, a sportágban régen látott izgalmak közepette szerezte meg az aranyérmet, és az ennek köszönhető riói kvótát. Azóta, persze, sok víz lefolyt a Dunán, és a nyugat-kanadai város folyóján, a Fraseren egyaránt – egyenesen a Csendes-óceánba. Akkori csapatunkból hárman lesznek ott ismét Vancouverben, de csak ketten lépnek pástra. Boczkó Gábor ugyanis vezetőként utazott el a fiúkkal, míg Imre Géza deréksérve miatt továbbra sem harcképes. Visszatér ugyanakkor Rédli András, aki októberi térdműtétje után – miként tervezte – ezúttal szerepel először versenyen. Somfai Péter is ott lesz, mellette a “fiatal sor”, Bányai Zsombor, Berta Dániel és Siklósi Gergely próbál majd szerencsét a péntektől vasárnapig tartó eseményen, melyen a komoly történések a nyolc órás időeltolódás okán az éjszakai órákban lesznek majd. 

A tavalyi vancouveri dobogó (ami a téli olimpiára készült…) – tetején a mieinkkel.

Mindeközben Udinében a fegyvernem juniorjai vetélkednek. A mieink a vegyes csapatversenyt kihagyják, pénteken a nők, szombaton a férfiak lépnek majd pástra – természetesen a fent említett Siklósi Geri nélkül. Mindkét fegyvernemben ez lesz az utolsó lehetőség a korosztályos Eb-csapatba kerülésre, úgyhogy nagy küzdelmek várhatóak. 

Athénban a női kardozók szerepelnek – Márton Annával az élen. A legutóbbi két csapatversenyen az ő vezérletével nagyszerűen ment a mieinknek, egy harmadik és egy negyedik helyet vívtak össze a fiatalok. Kilenc magyar lép pástra, de változás a korábbiakhoz képest, hogy a kadet korú Pusztai Liza nem lesz ott a többiekkel, mivel az említett korosztályos Eb-re készül, ahol kadetban és juniorban négy versenyen szeretne helyt állni – nem is akárhogyan… Egyszerű a részünkről szóló fegyvernemi jókívánság: csak úgy, mint ebben a szezonban eddig…

Felnőtt férfi tőrben is lesz nemzetközi válogató, a brnói U23-as európai körversenyen szerepelnek a fegyvernem legjobbjai.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM