Nincs új a nap alatt

nov 7, 2014 | Archív

Három korábbi Európa-bajnokunk, Knapek Edina, Mohamed Aida és Varga Gabriella jutott a 64-es főtáblára a St. Maur-i női tőr Világkupa selejtezőjéből. A visszatérőknek, illetve a

Három korábbi Európa-bajnokunk, Knapek Edina, Mohamed Aida és Varga Gabriella jutott a 64-es főtáblára a St. Maur-i női tőr Világkupa selejtezőjéből. A visszatérőknek, illetve a fiataloknak ugyanez nem sikerült.

A fegyvernemben szokatlanul népes mezőny, 148 induló lépett pástra a női tőr Világkupa-sorozat szezonbéli második állomásán. A mieinknek ez számított a nyitánynak, mivel a cancuni Vk-n nem indultak a magyarok. Debütált Mohamed Aida is, aki második gyemekének megszületése után először lépett pástra igazán rangos versenyen – és természetesen 38 évesen sem vallott szégyent egyéni világbajnoki ezüst- és bronzérmesünk. 

 

De tartsuk be az időrendet! A csoportkört mind a hét magyar “túlélte”, Knapek Edina ráadásul veretlenül, ezzel további küzdelem nélkül a 64 közé került. A részsiker után viszont a két fiatalnak, Gólya Fruzsinának és Lupkovics Dórának nem sikerült a folytatás, majd a következő körben a másik két visszatérő, Nattán Sarolta és Jeszenszky Szilvia is búcsúzott. Sima győzelemmel jutott viszont a főtáblára az első két hazai válogató győztese, a könyökműtétje után egyre jobb formában vívó Varga Gabi. A korosztályok csatáján pedig Mohamed Aida 15:14-re legyőzte az olaszok egyik első számú fiatalját, Mancinit, és így a fegyvernem klasszikusai jutottak magyar részről a legjobb 64 közé. Kívánunk mindhármójuknak sok sikert a holnapi folytatáshoz!
 
A hétvégén egyénként a női tőrözők az egyéni mellett csapatban is pástra lépnek a Párizs vonzásközetében található kisvárosban. Emellett a junior női párbajtőrözők Helsinkiben, a kadet férfi és női tőrözők Mödlingben, a felnőtt női kardozók pedig hazai tájékoztatón, a Kovács Pál vívócsarnokban bizonyíthatnak. HAJRÁ, MAGYAROK!
 
Eredmények. Női tőr Világkupa-verseny, St. Maur, 148 induló. A csoportmérkőzéseken: Knapek Edina 6 győzelem/0 vereség (főtáblára jutott), Mohamed Aida 4/2, Varga Gabriella 4/2, Jeszenszky Szilvia 3/3, Lupkovics Dóra 3/3, Nattán Sarolta 2/3, Gólya Fruzsina 2/4 (továbbjutottak).
A 96 közé jutásért: Nattán-Hannay (brit) 15:4, Jeszenszky-Cellerova (szlovák) 15:6, Lupkovics-McKenzie (brit) 11:15, Gólya-Groslambert (belga) 10:12. 
A 64 közé jutásért: Varga-Takahasi (japán) 15:4, Mohamed-Mancini (olasz) 15:14, Jeszenszky-Novalinszka (orosz) 9:15, Nattán-Jakovleva (orosz) 4:15.

Szombaton a 64-es táblán: Knapek-Novalinszka (orosz), Varga-Cammiletti (olasz), Mohamed-Oh (koreai). 

2014. november 07.

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM