Női kardban nem sikerült

máj 31, 2015 | Archív

A férfiak két nagyszerű bronzérme után a nőknek nem sikerült a hasonló folytatás: a moszkvai kard Grand Prix-hétvégén Márton Anna a 32, Várhelyi Anna és Mikulik Júlia a 64 között

A férfiak két nagyszerű bronzérme után a nőknek nem sikerült a hasonló folytatás: a moszkvai kard Grand Prix-hétvégén Márton Anna a 32, Várhelyi Anna és Mikulik Júlia a 64 között búcsúzott. Idehaza – ugyancsak kardban – junior női válogatót és újonc ob-t rendeztek.

Igazából már a 64-es tábla láttán tudhattuk, hogy csak hihetetlen bravúrok árán sikerülhet az igazán jó szereplés a női kard Grand Prix-versenyen Moszkvában. A három ott szereplő magyar közül ugyanis Várhelyi Anna a világklasszis orosz Velikajával, Mikulik Júlia a kétszeres egyéni olimpiai bajnok amerikai Zagunisszal találkozott, a kiemelt Márton Anna pedig ismét  a világranglsitaelső ukrán Harlannal – a későbbi győztessel… – került egy ágra. 

 

A bravúrok aztán nem sikerültek, az első körben sem Annának, sem Julcsinak nem sikerült győznie. Panka az első asszójában simán verte az orosz Ridelt, viszont a 16 közé kerülésért nem tudta megszorítani a szintén orosz Galiakbarovát. Ez pedig azt jelentette, hogy ezúttal a 32 jelentette a végállomást női kardozóinknak.
 
Folytatás néhány nap múlva Svájcban, közelebbről Montreux-ben, ahol pénteken kezdődik az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság. HAJRÁ, MAGYAROK!
 
Idehaza – ugyancsak kardban – junior előválogatót és újonc országos bajnokságot rendeztek Szigetszentmiklóson, ahol BVSC-s és KVSE-s sikereket láthattunk.
 
Eredmények. Női kard Grand Prix, Moszkva, 171 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Márton-Ridel (orosz) 15:5, Várhelyi A.-Velikaja (orosz) 5:15, Mikulik-Zagunis (amerikai) 8:15.
A legjobb 16 közé jutásért: Márton-Galiakbarova (orosz) 7:15.
Végeredmény: 1. Harlan (ukrán), 2. Jegorjan (orosz), 3. Gyacsenko (orosz) és Velikaja (orosz), …18. Márton Anna, …62. Várhelyi Anna, …64. Mikulik Júlia, 65. Garam Nóra, …103. Péntek Brigitta.  
 
Junior női kard előválogató, Szigetszentmiklós, 26 induló. Végeredmény: 1. Kelecsényi Mirabella (BVSC), 2. Záhonyi Petra (Kárpáti), 3. Balogh Zita (BVSC) és Pusztai Liza (BVSC), 5. Bérczy Dorottya (BVSC), 6. Koós Gréta (Kárpáti), 7. Farkas Kinga (Vasas), 8. Kern Bianka (KVSE). A döntőben: Kelecsényi-Záhonyi 15:14.
 
Újonc fiú kard országos bajnokság, Szigetszentmiklós, 53 induló. Végeredmény: 1. Baaken Mátyás (KVSE), 2. Rabb Krisztián (Vasas), 3. Dobó Ádám (Nagykanizsa) és Kaiser Balázs (UTE), 5. Noseda Szabolcs (DVSZ), 6. Rajkai Barnabás (MTK), 7. Horváth Gergő (Nagykanizsa), 8. Frőhlich Bálint (BVSC). A döntőben: Baaken-Rabb 15:7.
 
Újonc leány kard országos bajnokság, Szigetszentmiklós, 34 induló. Végeredmény: 1. Pusztai Liza (BVSC), 2. Nagy Valentina (BVSC), 3. Felföldi Kata (UTE) és Kotán Adrienn (UTE), 5. Jankovics Anna (UTE), 6. Balaton Annabelle (Vasas), 7. Battai Sugár (Debrecen), 8. Mádé Réka (Nagykanizsa). A döntőben: Pusztai-Nagy 15:6.

2015. május 31.

 

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.