Nyolc között a férfi tőrözők és a női kardozók

ápr 8, 2017 | Archív

Rövid, de sikeres napot zártak vívóink szombaton a plovdivi kadet és junior világbajnokságon. Junior férfi tőr- (Bellovicz Gábor, Frűhauf Benjámin, Mendrey Tamás, Mészáros Tamás) és

Rövid, de sikeres napot zártak vívóink szombaton a plovdivi kadet és junior világbajnokságon. Junior férfi tőr- (Bellovicz Gábor, Frűhauf Benjámin, Mendrey Tamás, Mészáros Tamás) és női kardcsapatunk (Bérczy Dorottya, Nagy Valentina, Pusztai Liza, Záhonyi Petra) izgalmas mérkőzések után egyaránt bejutott a legjobb nyolc közé, innen folytathatja a versenyt vasárnap. Hajrá, magyarok!

Tudósításunk a Volánbusz Zrt. támogatásával készült:

Mire elhangzott a déli harangszó, magyar szempontból már véget is ért számunkra a junior világbajnokság negyedik versenynapja. Ennek egyfelől nagyon örültünk, másfelől meg nem. Igaz, bánatunk nem volt “újkeletű”, mivel az már péntek délután kiderült, hogy a kétnapos csapatversenyek második etapján férfi kardban és női párbajtőrben nem leszünk érdekeltek, mivel nem jutottunk a legjobb nyolc közé.

Így aztán szombaton csak női kard- és férfi tőrcsapatunk selejtezőiben voltunk érdekeltek. És mivel mindkét válogatottunk sikerrel vette az akadályt, bejutott a nyolc közé, délben már mehettek is zuhanyozni és pihenni a mieink. Mindkét csapatunk jókora izgalmak után került a negyeddöntőbe. A programot a hölgyek kezdték, és a Bérczy Dorottya, Nagy Valentina, Pusztai Liza, Záhonyi Petra összeállítású csapat Koreával került szembe. A mérkőzés elején a nagyon kellemetlen ázsiaiak vezettek, a második körben aztán Pusztai Liza vágott egy bravúros 9:2-t, és ezzel fordítottunk. A koreaiak azonban továbbra is szívósan tapadtak. A sikerhez az kellett, hogy az utolsó körre mindhárom magyar vívjon egy értékeset, mindenki hozzátett valamit a sikerhez, a végét pedig a húzóember, Liza fejezte be egy egylámpás tussal, melyet követően 45:42-nél boldogan futott ölelkezni a csapattársakhoz. Jöhet a vasárnapi folytatás az olaszok ellenében!

Pusztai Liza beadta az utolsó tust, majd futott a csapattársaihoz… … és közösen ünnepelték meg a 8 közé jutást.

Férfi tőrözőink Brazília ellen melegítettek egy 45:29-cel, aztán következett Dánia a nyolcaddöntőben. Nagyszerű kis meccset láttunk, pláne azért, mert a végén mi nyertünk… Az elején fej fej mellett haladt a két válogatott, a második kör viszont nem sikerült, olyannyira, hogy két asszóval a vége előtt 35:27-re vezettek a skandinávok. Ekkor következett Frűhauf Benjámin, aki bámulatos fordítást produkált. 11:2-re verte a dán fiút, így Mészáros Tomi 38:37-nél állhatott fel az utolsó meccsre. Amit aztán pillanatok alatt 7:2-vel abszolvált! Ezzel 45:39 lett a vége, és a világ legjobb nyolc junior férfi tőrcsapata közé bejutott a magyar! Ami ebben a fegyvernemben kifejezetten komoly fegyverténynek számít, gratulálunk hozzá. Persze, a hasonló folytatás lenne a hab a tortán – mondjuk a negyeddöntőben Japán ellen. 

Frűhauf Benjámin bravúrjára még Szirmai Benedek, a junior tőrözők válogatott edzője is rácsodálkozott.

Hajrá, magyarok – természetesen vasárnap is!

Eredmények. Kadet és junior világbajnokság, Plovdiv.

Junior férfi tőrcsapat, 34 induló. A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Brazília 45:29 (Frűhauf +12, Mendrey +3, Bellovicz +1, Mészáros 0).

Nyolcaddöntő: Magyarország-Dánia 45:39 (Frűhauf +10, Mészáros +3, Bellovicz -3, Mendrey -4).

Junior női kardcsapat, 22 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Korea 45:42 (Pusztai +9, Bérczy -2, Záhonyi -4).

Junior férfi kardcsapat, végeredmény: 1. Oroszország, 2. Olaszország, 3. Németország, …12. Magyarország (Galgóczy Tamás, Morvai Ákos, Nagy Martin, Szlama Vilmos).

Junior női párbajtőrcsapat, végeredmény: 1. Franciaország, 2. Olaszország, 3. Egyesült Álamok, …11. Magyarország (Gnám Tamara, Kardos Edina, Muhari Eszter, Nagy Kinga).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események