Nyolcaddöntő itt, nyolcaddöntő ott

máj 2, 2015 | Archív

Madridban Iliász Nikolász, Pekingben Márton Anna végzett a nyolcaddöntőben az első olimpiai egyéni kvalifikációs versenyen férfi, illetve női kardban. Olimpiai bajnokunk, Szilágyi Áron

Madridban Iliász Nikolász, Pekingben Márton Anna végzett a nyolcaddöntőben az első olimpiai egyéni kvalifikációs versenyen férfi, illetve női kardban. Olimpiai bajnokunk, Szilágyi Áron a 32 között búcsúzott. Folytatás vasárnap a csapatversennyel.

Madridban a nyolcaddöntő jelentette a végállomást a férfi kardozók első olimpiai kvalifikációs versenyén. Gyorsan tegyük hozzá, ezen kívül lesz még kilenc, ráadásul a szorzószám is az eddiginél csak magasabb, vagy ugyanekkora lesz. Ez persze némileg “önvigasztalás”, hiszen nem jutott magyar vívó a legjobb nyolc közé. Legközelebb ehhez Iliász Nikolász járt, aki sikeresnek mondható szezonját tovább folytatta, és előbb a kínai Fangot (15:13), majd a román Galatanut (15:14) győzte le a 64-es főtáblán, a nyolcaddöntőben az orosz Ibragimovtól szenvedett vereséget (8:15). A 32 között búcsúzott olimpiai bajnokunk Szilágyi Áron, valamint Decsi Tamás. Előbbit a német Wagner, utóbbit a világranglistát vezető koreai Kim állította meg egyaránt 11:15-tel. Vasárnap jöhet a csapatverseny, amely azonban nem kvalifikál Rióra – lévén a férfi kardcsapat ezúttal nem szerepel a programban. 

 
Már megint Olga Harlan. Gyakorlatilag így foglalható össze a pekingi női kard egyéni Világkupa-verseny szombati története magyar szempontból. A fegyvernem többször koronázott ukrán királynője, világbajnok, toronymagas világranglistaelső ugyanis mindkét versenyben maradó magyar vívóval összekerült a 64-es táblán. Először az első körben Várhelyi Kata “húzta magának” Harlant, ami egy 15:7-es vereséget eredményezett, majd a nyolcaddöntőben Márton Anna következett, aki hajszálpontosan ugyanígy járt. Persze, odáig el is kellett jutnia Pankának, ami nem volt egyszerű. Az első meccsen ugyanis 14:13-ra vezetett ellene a kínai Yin, innen sikerült fordítania. A folytatásban az olasz Navarria ellen végig magabiztos volt egyes számú női kardozónk (15:10), aki így érkezett el a már említett asszóig. 
 
A szezon során egyébként harmadszor került össze az ukrán klasszissal, kétszer a negyeddöntőben, egyszer most, a nyolcaddöntőben. Azért ennél szerencsésebbek is lehetnénk a sorsolásnál. Igaz ez a vasárnapi, olimpiai kvalifikációs csapatversenyre is, amelyen a két lehetséges verzió közül papíron a nehezebbik rivális, Korea következik a nyolcaddöntőben… Nem mi vagyunk a favoritok, de egyáltalán nem lehetetlen a küldetés, HAJRÁ, MAGYAROK!
 
Eredmények. Férfi kard egyéni Világkupa-verseny, Madrid, 198 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Szilágyi-Abedini (iráni) 15:6, Decsi-Iancu (román) 15:7, Iliász-Fang (kínai) 15:13.
A legjobb 16 közé jutásért: Iliász-Galatanu (román) 15:14, Szilágyi-Wagner (német) 11:15, Decsi-Kim (koreai) 11:15.
Nyolcaddöntő: Iliász-Ibragimov (orosz) 8:15.
Végeredmény: 1. Gu (koreai), 2. Ibragimov (orosz), 3. Dolniceanu (román) és Hartung (német), …14. Iliász Nikolász, …18. Szilágyi Áron, …26. Decsi Tamás, …65. Szatmári András, …80. Gémesi Csanád, …94. Csaba Márton Bence, …154. Puy Kristóf, …184. Gémesi Bence.
 
Női kard egyéni Világkupa-verseny, Peking, 177 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Márton-Yin (kínai) 15:14, Várhelyi K.-Harlan (ukrán) 7:15.
A legjobb 16 közé jutásért: Márton-Navarria (olasz) 15:10.
Nyolcaddöntő: Márton-Harlan (ukrán) 7:15.  
Végeredmény: 1. Velikaja (orosz), 2. Socha (lengyel), 3. Harlan (ukrán) és Zagunis (amerikai), …12. Márton Anna, …62. Várhelyi Kata, …69. Garam Nóra, …81. Várhelyi Anna, …84. Mikulik Júlia.

2015. május 02.

 

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM