Nyolcaddöntők jutottak a második versenynapon

márc 1, 2017 | Archív

A plovdivi kadet és junior Európa-bajnokság második versenynapján a fiatalabbik korosztály férfi párbajtőr és női tőr egyéni versenyét rendezték. A mieink közül a legjobban Csere

A plovdivi kadet és junior Európa-bajnokság második versenynapján a fiatalabbik korosztály férfi párbajtőr és női tőr egyéni versenyét rendezték. A mieink közül a legjobban Csere Bence, illetve Tomka Ivett végzett, aki a 12., illetve a 13. helyen zárt. Az Eb csütörtökön a kadet férfi kardozók és női párbajtőrözők versenyével folytatódik.  

A kadet és junior Eb-n szereplő magyar válogatott támogatója a Volánbusz Zrt.

A plovdivi kadet és junior Európa-bajnokság második versenynapján a fiatalabb korosztály férfi párbajtőrözői és női tőrözői léptek pástra. Előbbiek esetében az elmúlt öt évben megszoktuk, hogy garantált a sikeres szereplés. Csakhogy a mi sportágunk nem így működik, nem a “futószalag-elv” érvényesül. Tavaly Európa-bajnokságot nyert a korosztály csapata, és az már a szezon előtt nyilvánvaló volt, hogy annak a tehetséges kvartettnak valamennyi tagja “kiöregszik”, a junior korosztályba lép. Abszolút újoncok vágtak hát neki az idénynek, akik  kifejezetten szépen szerepeltek a nemzetközi versenyeken, így reményekkel telve várhattuk az Európa-bajnokságot. Itt viszont nem sikerült nagyot alkotni, ez azonban a közelmúlt fantasztikus eredményeinek tükrében bőven belefér… Hosszú Dániel már a csoportkörben búcsúzott – ez azért nem esett jól -, majd a szerencse sem állt mellénk, mivel a csoportkörben legjobban szereplő Majnik Roland a 64-ben összekerült Szakmáry Nándorral… És miként ez egyben a fegyvernemben egyáltalán nem meglepő, utóbbi győzött 13:12-re, viszont a következő körben a romániai Szilágyitól 15:10-re kikapott. 

Maradt tehát versenyben egyedüliként Csere Bence, és a Balaton versenyzője a 64-es táblán két nagyon értékes győzelmet aratott. Előbb a lengyel Rachwalikot (15:13), majd az orosz Korovint verte (15:14). A harmadik szoros siker azonban elmaradt, a nyolcaddöntőben minimális vereség lett belőle a svájci Favréval szemben (14:15), ezzel nem jutott a 8 közé magyar férfi párbajtőrben. 

Hajas Nóriék csapatban javítanak majd, hajrá!

Aztán, mint késő délutánra kiderült, női tőrben sem… Pedig Hajas Nóri az egyes, Pöltz Anna hármas ranglistahelyről kezdte a versenyt, de ezúttal nem sikerült a nap. Hanzl Lilla a csoportkörben búcsúzott, a többiek ezt az akadályt simán vették. Miként a 64-es tábla első körét is, melyben mindhárom magyar magabiztos győzelmet aratott, Nóri a brit Home ellen ért haza (12:9), Anna a dán Grum-Schwensent verte (15:13), legsimábban pedig az a Tomka Ivett győzött (15:5, portugál Constansa), aki már a csoportkörben is nagyszerűen vívott. A 16 közé jutásért aztán neki sikerült egyedül továbblépnie, Hajas a francia Watsontól (7:15), Pöltz pedig a lengyel Szabelskától kapott ki (11:15). Ivett viszont újabb portugál ellenfelet győzött le (Caride, 15:10), így bejutott a nyolcaddöntőbe. Az viszont neki is a végállomást jelentette, a Hajast legyőző Watson számára szintén túl nehéz ellenfélnek bizonyult (9:15).

A nap egyébként hatalmas olasz fölénnyel zárult, mindkét aranyat, valamint további három érmet az itáliaiak nyertek.

A kadet Eb utolsó egyéni versenynapján a férfi kardozók és a női párbajtőrözők lépnek pástra, hajrá, magyarok!

Eredmények. Kadet és junior Európa-bajnokság, Plovdiv. 

Kadet férfi párbajtőr egyéni, 110 induló. A csoportmérkőzéseken: Majnik Roland 5 győzelem/1 vereség, Csere Bence 4/2, Szakmáry Nándor 3/3 (továbbjutottak), Hosszú Dániel 1/5 (kiesett).

A legjobb 64 közé jutásért: Szakmáry-Lima (portugál) 15:9.

A legjobb 32 közé jutásért: Szakmáry-Majnik 13:12, Csere-Rachwalik (lengyel) 15:13.

A legjobb 16 közé jutásért: Csere-Korovin (orosz) 15:13, Szakmáry-Szilágyi (romániai) 10:15.

Nyolcaddöntő: Csere-Favre (svájci) 14:15.

Végeredmény: 1. Di Veroli (olasz), 2. Balzano (olasz), 3. Gaetani (olasz) és Bongard (német), …13. Csere Bence, …31. Szakmáry Nándor, …35. Majnik Roland, …92. Hosszú Dániel.

Kadet női tőr egyéni, 84 induló. A csoportmérkőzéseken: Hajas Nóra 5/1, Tomka Ivett 5/1,  Pöltz Anna 4/2 (továbbjutottak), Hanzl Lilla 1/5 (kiesett).

A legjobb 32 közé jutásért: Hajas-Home (brit) 12:9, Tomka-Constanca (portugál) 15:5, Pöltz-Grum-Schwensen (dán) 15:13.

A legjobb 16 közé jutásért: Tomka-Caride (portugál) 15:10, Hajas-Watson (francia) 7:15, Pöltz-Szabelska (lengyel) 11:15.

Nyolcaddöntő: Tomka-Watson (francia) 9:15.

Végeredmény: 1. Ricci (olasz), 2. Favaretto (olasz), 3. Bikbulatova (orosz) és Campbell (brit), …12. Tomka Ivett, …21. Hajas Nóra, …30. Pöltz Anna, …68. Hanzl Lilla.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események