Nyolcadik a férfi párbajtőrcsapat

jan 28, 2017 | Archív

Nyolcadik helyen végzett a Bányai Zsombor, Berta Dániel, Siklósi Gergely, Somfai Péter összeállítású csapat a heidenheimi férfi párbajtőr Világkupán. Idehaza a férfi kardozóknak

Nyolcadik helyen végzett a Bányai Zsombor, Berta Dániel, Siklósi Gergely, Somfai Péter összeállítású csapat a heidenheimi férfi párbajtőr Világkupán. Idehaza a férfi kardozóknak rendeztek válogatót, melyen Decsi Tamás lett az első. 

Pedig közel volt a bravúr lehetősége… Klasszisaink örökébe lépő fiatal csapatunk, Bányai Zsombor, Berta Dániel, Siklósi Gergely és a rutinos Somfai Péter két értékes győzelemmel bejutott a legjobb nyolc közé. Először a románokkal léptünk pástra a 16 közé jutásért, és kétség sem férhetett a magabiztos sikerhez (45:25). A nyolcaddöntőben Kanada következett, és egy hatalmas fordítás. Az észak-amerikaiak nyolc tussal vezettek a második kör után, a hajrában viszont mindenki bravúrosan vívott, így nagy hátrányból bravúrosnak mondható győzelmet arattak a mieink 37:34-re. A negyeddöntőben Kína következett, mivel az ázsiaiak nagy meglepetésre kiverték az oroszokat, így fiataljaink előtt ott volt a lehetőség egy igazán szép szereplésre. De ezúttal nem sikerült. A kínaiak tulajdonképpen biztosan nyertek 45:38-ra, így az 5-8. helyért következhetett a folytatás. Itt két nagyon erős ellenféllel szemben maradtak alul a mieink. Előbb Korea, majd Svájc győzött ellenünk egyaránt 45:39-re, ezzel a nyolcadik helyen végzett a magyar válogatott.

Kanada ellen nagyon értékes győzelmet aratott a válogatott.

Budapesten eközben a férfi kardozóknak rendeztek válogatót. Szilágyi Áron és Szatmári András távollétében érvényesült a papírforma, Decsi Tamás nyerte a versenyt, Gémesi Csanád a harmadik helyen végzett, míg a dobogó másik két fokára két olasz “művészvendég” állhatott.

Eredmények. Férfi párbajtőrcsapat Világkupa, Heidenheim, 34 induló. A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Románia 45:25 (Bányai +10, Siklósi +6, Somfai +4).

Nyolcaddöntő: Magyarország-Kanada 37:34 (Siklósi +4, Bányai +1, Somfai -2).

Negyeddöntő: Magyarország-Kína 38:45 (Siklósi +2, Berta -3, Bányai -6).

Az 5-8. helyért: Magyarország-Korea 39:45 (Bányai -1, Siklósi -2, Berta -3).

A 7. helyért: Magyarország-Svájc 39:45 (Bányai 0, Berta -3, Siklósi -3).

Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Franciaország, 3. Ukrajna, …8. Magyarország (Bányai Zsombor, Berta Dániel, Siklósi Gergely, Somfai Péter).

Férfi kard válogató, Budapest, 50 induló. Végeredmény: 1. Decsi Tamás (KVSE, edző: Decsi István), 2. Sbragia (olasz), 3. Gémesi Csanád (GEAC) és Scepi (olasz), 5. Kossuth Bálint (UTE), 6. György Lehel (UTE), 7. Kozmanovics Gábor (UTE), 8. Alkonyi Vilmos (BVSC). A döntőben: Decsi-Sbragia 15:11.

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM