Nyolcadik a magyar női tőrcsapat

jan 14, 2018 | Archív

Nyolcadik lett a Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Mohamed Aida, Pásztor Flóra összeállítású válogatott a katowicei tőrcsapat Vk-n. A kard MK-csapatfordulót a férfiaknál a GEAC, a nőknél a Vasas nyerte.

Ismét közel jártak egy nagyon szép sikerhez női tőrözőink, de ezúttal sem jött össze… Egyetlen mondattal talán így lehetne összefoglalni a katowicei női tőrcsapat Világkupa vasárnapi versenyét. A mieink legfontosabb meccse nagyon izgalmas lett, és végül jól alakult. A nyolcaddöntőben a magasabban rangsorolt Korea volt az ellenfél, és fiataljaink, Pásztor Flóra és Lupkovics Dóra vezérletével sikerült nyernünk. Az utolsó asszóra Mohamed Aida állt fel Jeonnal szemben, és hosszabbítás után, 41:40-re győzött Aida, és a magyar kvartett. Következtek az olimpiai bajnok oroszok, élükön az egyéni világ- és olimpiai bajnok Deriglazovával, aki “mellesleg” Lengyelországban is megnyerte szombaton az egyéni Vk-t. Megint csak Flóra és Dóri remekelt. A hatodik és a hetedik asszóban hatalmasat alakítottak a mieink, Dóri 13:5-re, Flóra pedig 6:2-re nyert, és ezzel 16:25-ről fordítottunk 35:32-re. A befejezés viszont sajnos nem sikerült, 45:40-re nyert az esélyesebb orosz válogatott, így a folytatás az 5-8. helyért következett. Ahol viszont már nem sikerült tartani az addigi formát, Egyesült Államoktól 45:33-ra, majd Kínától 45:39-re kapott ki a Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Mohamed Aida, Pásztor Flóra összellítású válogatott, amely ezzel a nyolcadik helyen zárt. 

Amikor még volt ok az örömre Katowicében…  Mohamed Aida (balra)  a hosszabbításban győzte le a 8 közé jutásért a koreai Jeont, és ennek okkal örült a magyar kispad.

A honi kard Magyar Kupa csapatversenyeit elintézhetjük annyival, hogy a külföldi indulóknak köszönhetően jött össze értékelhető mezőny. No meg azért annyit mindenképp tegyünk hozzá: azt azért jó érzés leírni, hogy az aranyéremért a férfiaknál a Gödöllő, a nőknél a Vasas csapata győzte le a döntőben Oroszország válogatottját…

Mindeközben említsük meg azt is, hogy férfi párbajtőrözőink Tatán edzőtáboroznak, és a kép tanúsága szerint közel sem pihenéssel telt számukra a vasárnap. 

Teltház a tatai edzőtábor pástjain.

Eredmények. Női tőrcsapat Világkupa, Katowice, 21 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Korea 41:40 (Pásztor +4, Lupkovics +3, Mohamed 0, Kreiss -6).

Negyeddöntő: Magyarország-Oroszország 40:45 (Lupkovics +3, Pásztor 0, Kreiss -8).

Az 5-8. helyért: Magyarország-Egyesült Államok 33:45 (Mohamed -2, Lupkovics -4. Pásztor -6).

A 7. helyért: Magyarország-Kína 39:45 (Pásztor +8, Kreiss +2, Mohamed -7, Lupkovics -9).

Végeredmény: 1. Oroszország, 2. Olaszország, 3. Franciaország, …8. Magyarország (Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Mohamed Aida, Pásztor Flóra).

Férfi kardcsapat Magyar Kupa, 3. forduló, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 14 induló. Végeredmény: 1. Gödöllői EAC (Gémesi Bence, Gémesi Csanád, Gémesi Huba, Morvai Ákos), 2. Oroszország, 3. MTK, 4. Oroszország 2, 5. UTE, 6. Oroszország 3, 7. Vasas, 8. KVSE. A döntőben: GEAC-Oroszország 45:42.

Női kardcsapat Magyar Kupa, 3. forduló, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 7 induló. Végeredmény: 1. Vasas (Katona Renáta, Kelecsényi Mirabella, Kornéth Emese, Pénzes Borbála), 2. Oroszország, 3. MTK, 4. BVSC, 5. Oroszország 2, 6. Bulgária, 7. Chile. A döntőben: Vasas-Oroszország 45:38.

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM