Nyolcadik a női párbajtőrcsapat

okt 22, 2017 | Archív

Nyolcadik helyen zárt a magyar női párbajtőrcsapat (Budai Dorina, Szabó Réka, Szász-Kovács Emese, Várnai Vivien) a tallinni Világkupa-versenyen. A férfi tőrcsapat a hasonló, kairói viadalon 15. lett.

Pedig nagyszerűen kezdődött a nap Tallinnban, a női párbajtőrcsapat Világkupa-versenyén… A mienknél magasabban rangsorolt lengyelekkel kerültünk szemben a nyolcaddöntőben, és a Budai Dorina, Szabó Réka, Szász-Kovács Emese, Várnai Vivien összeállítású válogatott olimpiai bajnoknőnk vezérletével 42:37-re nyert. Márpedig ez nagyon fontos sikernek számított, elvégre nagyon nem mindegy, hogy a folytatásban az 1-8. hely, vagy a 9-16. pozóció valamelyikéért versenyeznek. Nekünk az előbbi jutott, ugyanakkor a további mérkőzéseken nem jött össze újabb győzelem. Előbb a legjobbját nélkülöző kínai válogatottól kaptunk ki a negyeddöntőben 45:31-re, majd a helyosztókon Oroszország (40:45), végül Ukrajna (34:35) bizonyult jobbnak nálunk. Mindez azt jelentette, hogy a nyolcadik helyen végzett csapatunk, ami egy egészen apró lépés felfelé…

Férfi tőrcsapatunk (Dósa Dániel, Hári Máté, Mátyás Bálint, Németh András) Kairóban lépett pástra Világkupa-versenyen. Annyit az előző szezonban elértek a mieink, hogy a 16 közé jutásért nem kellett vívniuk, így a nyolcaddöntővel kezdtek. Tulajdonképpen úgy jutottak az alsóház aljára Dósa Daniék, hogy egyetlen nagy különbségű vereséget szenvedtek. A nyolcaddöntőben az esélyesebb Koreát megszorongatták (39:45), majd egyetlen tussal kaptak ki Egyiptomtól (44:45). Utána jött a sima zakó Kínától (28:45), majd a 15. helyért szerezték meg egyetlen győzelmüket Ausztrália ellen (45:32).

Eredmények. Férfi tőrcsapat Világkupa, Kairó, 17 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Korea 39:45 (Dósa 0, Németh -3, Mátyás -3).

A 9-16. helyért: Magyarország-Egyiptom 44:45 (Németh +5, Mátyás 0, Dósa -6).

A 13-16. helyért: Magyarország-Kína 28:45 (Dósa -2, Németh -4, Mátyás -13).

A 15. helyért: Magyarország-Ausztrália 45:32 (Dósa +13, Németh +2, Mátyás -2).

Végeredmény: 1. Egyesült Államok, 2.Oroszország , 3. Olaszország, …15. Magyarország (Dósa Dániel, Hári Máté, Mátyás Bálint, Németh András).

Eredmények. Női párbajtőrcsapat Világkupa, Tallinn, 13 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Lengyelország 42:37 (Szász-Kovács +11, Szabó +3, Budai -3, Várnai -6).

Negyeddöntő: Magyarország-Kína 31:45 (Várnai +1, Szász-Kovács -3, Szabó -3, Budai -9).

Az 5-8. helyért: Magyarország-Oroszország 40:45 (Szász-Kovács +3, Szabó -2, Várnai -6).

A 7. helyért: Magyarország-Ukrajna 34:35 (Szász-Kovács 0, Szabó 0, Budai -1).

Végeredmény: 1. Franciaország, 2. Olaszország, 3. Kína, …8. Magyarország (Budai Dorina, Szabó Réka, Szász-Kovács Emese, Várnai Vivien).

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM