Nyolcadik a női tőrcsapat

ápr 30, 2018 | Archív

Nyolcadik helyen végzett a Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Mohamed Aida, Szalai Szonja összeállítású női tőrcsapat a tauberbischofheimi Világkupán. A versenyt Oroszország nyerte.

A kötelezőt hoztuk, a folytatás nem sikerült. Egyetlen mondatban így lehetne összefoglalni  a tauberbischofsheimi női tőr Világkupa csapatversenyén történteket. A sérült Pásztor Flóra távollétében Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Mohamed Aida, Szalai Szonja összeállítású magyar válogatott a legfontosabb meccsét tulajdonképpen magabiztosan hozta. A nyolcaddöntőben Koreát vertük 37:29-re Fanni vezérletével, de Aida és Dóri is tett hozzá a sikerhez. 

A nyolc között aztán három, a kelelténél is simább vereség következett. Az Oroszország elleni negyeddöntőben (22:45) csupán a különbség volt fájó, ám a helyosztókon azért többet vártunk a lengyelek elleni 24:45-ös, illetve a németekkel szembeni 29:45-ös eredménynél. Mindez összességében a nyolcadik helyet jelentette, és ezzel a világranglista 10. helyéről várhatjuk a nyári világversenyeket.

Eredmények. Női tőrcsapat Világkupa, Tauberbischofsheim, 21 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Korea 37:29 (Kreiss +6, Mohamed +1, Lupkovics +1).

Negyeddöntő: Magyarország-Oroszország 22:45 (Kreiss -5, Mohamed -9, Lupkovics -9).

Az 5-8. helyért: Magyarország-Lengyelország 24:45 (Kreiss -2, Lupkovics -8, Szalai -11).

A 7. helyért: Magyarország-Németország 29:45 (Kreiss +1, Lupkovics -7, Mohamed -10).

Végeredmény: 1. Oroszország, 2. Olaszország, 3. Franciaország, …8. Magyarország (Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Mohamed Aida, Szalai Szonja).

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM