Nyolcadik és tizedik hely csapatban

okt 29, 2017 | Archív

Női kardcsapatunk a nyolcadik, férfi párbajtőrcsapatunk a tizedik helyen végzett az orleans-i, illetve a berni Világkupa-versenyen.

Az ötödik helyeket hozó egyéni versenyek után vasárnap a csapatversenyekkel folytatódott a Világkupa-sorozat férfi párbajtőrben, illetve női kardban. Bernben a mieink Bányai Zsombor, Berta Dániel, Peterdi András, Rédli András összeállításban léptek pástra, és a svédek elleni bemelegítés (44:26) után a japánok következtek a nyolcaddöntőben. A végig szoros meccsen szinte végig nálunk volt az előny, igaz, nagy különbség nem volt. A taktikai csatából hét asszó után úgy tűnt, mi jövünk ki jobban, négy tussal vezettünk. Ám a japánok nem adták fel, az utolsó asszóban Rédli Andrással szemben egyenlítettek az ázsiaiak, majd az egytusos hosszabbítás nekik sikerült, 25:24-re Japán győzött. A kissé kesernyés folytatásban a 9-16. helyért az Egyesült Államok és Dánia ellen magabiztosan nyert a csapat (40:31, 45:38), a 9. helyért viszont Észtország ellen nem jött össze a győzelem (38:44). Ez összességében a tizedik helyet jelentette. 

Berta Dániel, Peterdi András, Bányai Zsombor, Rédli András

Orleans-ban a női kardozók Kern Bianka, Márton Anna, Pusztai Liza, Záhonyi Petra összeállításban szerepeltek, és a legfontosabb meccset, a nyolcaddöntőt 45:34-re megnyerték a mieink Lengyelország ellen. Eleinte a lengyelek vezettek, de a meccs közepén Liza “tizenegyessel fordított”. Ugyanis 11:0-ra nyert, és ettől kezdve nem lehetett kérdéses a 45:34-es siker. Ezzel azonban el is lőttük puskaporunkat, a folytatásra Márton Panka kicsit egyedül maradt, a negyeddöntőben Olaszországtól (34:45), a helyosztókon Ukrajnától (40:45), majd Spanyolországtól (42:45) szenvedtünk vereséget, és ez végül a nyolcadik helyet jelentette. 

Kern Bianka, Záhonyi Petra, Pusztai Liza, Márton Anna.

Különösebb következményeket természetesen nem szabad levonni az idénnyitó csapat Vk-versenyekből, azt pedig úgyis minden érintett tudja: a majdani olimpiai kvalifikációhoz ennél több kell majd. 

Eredmények. Férfi párbajtőrcsapat Világkupa, Bern, 28 induló. A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Svédország 44:26 (Bányai +8, Peterdi +6, Rédli +4).

Nyolcaddöntő: Magyarország-Japán 24:25 (Peterdi +3, Bányai -2, Rédli -2).

A 9-16. helyért: Magyarország-Egyesült Államok 40:31 (Rédli +13, Peterdi -1, Bányai -3).

A 9-12. helyért: Magyarország-Dánia 45:38 (Peterdi +4, Rédli +2, Bányai +1).

A 9. helyért: Magyarország-Észtország 38:44 (Rédli 0, Peterdi 0, Bányai -6).

Végeredmény: 1. Korea, 2. Oroszország, 3. Japán, …10. Magyarország (Bányai Zsombor, Berta Dániel, Peterdi András, Rédli András)

Női kardcsapat Világkupa, Orleans, 18 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Lengyelország 45:34 (Pusztai +10, Márton +2, Záhonyi -1).

Negyeddöntő: Magyarország-Olaszország 34:45 (Márton +3, Záhonyi -6, Pusztai -8).

Az 5-8. helyért: Magyarország-Ukrajna 40:45 (Márton +8, Pusztai +3, Záhonyi -16).

A 7. helyért: Magyarország-Spanyolország 42:45 (Márton +5, Záhonyi -3, Pusztai -5).

Végeredmény: 1. Oroszország, 2. Franciaország, 3. Korea, …8. Magyarország (Kern Bianka, Márton Anna, Pusztai Liza, Záhonyi Petra).

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM