Nyolcadik hely volt a tavaszi divat a hölgyeknél

márc 2, 2014 | Archív

Egyaránt a nyolcadik helyen zárt a magyar női párbajtőr-, illetve a női kardcsapat a St. Maur-i, illetve a bolzanói Világkupa-versenyen.Női párbajtőrözőink bravúros lipcsei

Egyaránt a nyolcadik helyen zárt a magyar női párbajtőr-, illetve a női kardcsapat a St. Maur-i, illetve a bolzanói Világkupa-versenyen.

Női párbajtőrözőink bravúros lipcsei aranyérmüket követően nem akármilyen körülmények között végeztek a franciaországi Vk-állomás nyolcadik helyén. Az Antal Edina, Révész Julianna, Szász Emese, Tóth Hajnalka összeállítású válogatott az első körben biztosan legyőzte Lengyelországot. Ettől kezdve viszont sorozatban három, egyetlen tusos vereség következett Észtország, majd Kína, végül Franciaország ellenében. Ez pedig azt jelentette, hogy Kovács Iván fegyvernemi vezetőedző csapata ezúttal a nyolcadik helyen zárt.

 
Hasonlóképpen járt a női kardcsapat Bolzanóban. A Garam Nóra, Gárdos Judit, Várhelyi Anna, Várhelyi Kata felállású csapat – Márton Anna, ugye, éppen a jeruzsálemi junior Európa-bajnokságon jeleskedik – Németországot verte magabiztosan a nyolcaddöntőben. Utána viszont három olyan ellenfél következett, amely egyébként is előttünk áll a rangsorban, és tartalékos válogaottunk bár szorosakat vívott, de bravúrra nem volt képes. Ez pedig összességében a nyolcadik helyet jelentette Gárdos Gábor együttese számára.
 
Eredmények. Női párbajtőrcsapat Világkupa-verseny, St. Maur, 23 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Lengyelország 41:30.
Negyeddöntő: Magyarország-Észtország 42:43.
Az 5-8. helyért: Magyarország-Kína 25:26.
A 7. helyért: Magyarország-Franciaország 29:30.
Végeredmény: 1. Észtország, 2. Svédország, 3. Oroszország, …8. Magyarország (Antal Edina, Révész Julianna, Szász Emese, Tóth Hajnalka).
 
Női kardcsapat Világkupa-verseny, Bolzano, 19 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Németország 45:38 (Várhelyi A. +6, Garam +2, Gárdos 0, Várhelyi K. -1).
Negyeddöntő: Magyarország-Olaszország 32:45.
Az 5-8. helyért: Magyarország-Ukrajna 40:45.
A 7. helyért: Magyarország-Franciaország 39:45
Végeredmény: 1. Oroszország, 2. Olaszország, 3. Lengyelország, …8. Magyarország (Garam Nóra, Gárdos Judit, Várhelyi Anna, Várhelyi Kata).
 

2014. március 02.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események