Nyolcadik helyezéssel zárultak a kadet egyéni versenyek

márc 2, 2016 | Archív

Az újvidéki kadet Európa-bajnokság szerdai napján férfi kardban és női párbajtőrben avattak bajnokot. Nekünk a kedd után ezúttal is helyezés jutott: Petri Renáta végzett a nyolcadik

Az újvidéki kadet Európa-bajnokság szerdai napján férfi kardban és női párbajtőrben avattak bajnokot. Nekünk a kedd után ezúttal is helyezés jutott: Petri Renáta végzett a nyolcadik helyen. Neki és mesterének egyaránt gratulálunk, csütörtökön kezdődnek a kadet csapatversenyek, hajrá, magyarok! 

Munkatársunk helyszíni jelentése:

A kadet egyéni Európa-bajnokság utolsó napjára ébredtünk Újvidéken. Ahogy az e korosztály versenyein lenni szokott, az előző napi könnyek másnapra mosollyá változnak, és új örömökkel, új bánatokkal talákozunk. Két dologra talán érdemes visszapillantani a keddről, és mindkettőnek akad némi magyar vonatkozása is. A férfi párbajtőr “hozta a formáját”. A versenyt egy olyan izraeli Galder nyerte, akivel eddig a fegyvernem legavatottabb szakértői sem találkoztak, ő győzte le a 32 között Bende Bencét is 15:13-ra. Női tőrben pedig nem túlzás kjelenteni: új királynő születik, aki már most a hercegnői címnél tart. Az olasz Serena Rossini a 64-es tábla hat asszójában 24 tust kapott, álomszépen vív, stílusa ahhoz az egyéni olimpiai és világbajnok Giovanna Trillinihez hasonlítható, aki történetesen éppen az edzője. Túlzásként hangzik, mégis vállalható: a következő évtized tőrkirálynője lehet. A másik favoritot, a tavalyi győztes, felnőtt német válogatott Ebertet 15:5-re iskolázta le az elődöntőben, és menetelésének Nagy Sztázi és Pöltz Anna is áldozatul esett…

De térjünk át a szerdai napra, amikoris a kadet női párbajtőrözők és a férfi kardozók léptek pástra. Természetesen a lassabb – pardon, tovább tartó – fegyvernem kezdett, és a csoportmérkőzéseket valamennyi magyar magabiztosan vette, és jutott közvetlenül a legjobb 64 közé. A folytatás, sajnos, felemásra sikerült. Pontosan a fele lett más. Petri Renáta és a küldöttség legfiatalabb magyar tagja, a nem egészen 14 esztendős Muhari Eszter egyaránt 15:12-es győzelemmel kezdett a legjobb 64 között. Két tehetségünk, Gnám Tamara és Borsody Emma ugyanakkor elizgulta a meccsét, szoros meccsen szenvedtek vereséget, és jöttek azok a bizonyos, már emlegetett könnycseppek. Vigasztalásul: a “tanulópénzt” meg kell fizetni, mindkettejük előtt még garantáltan szép sikerek állnak, és akár még ezen az Európa-bajnokságon is bőven akadhat majd ok a mosolyra… 

petri renata Petri Renáta: neki nyolc! Gratulálunk!

A folytatásban Eszternek a táblaegyes olasz Cagnin túl nagy falatnak bizonyult, de a magyar 9:9-ig remekül tartotta magát, jól szerepelt élete első, és gyaníthatóan nem utolsó világversenyén. Maradt Petri Renáta, az AVA Békéscsaba versenyzője, aki nagyszerűen teljesített, előbb a svájci Favrét, majd a német Kolbingert verte végig vezetve, magabiztosan, szép vívással győzte le 15:12-re, illetve 15:9-re. Az éremcsatában az a francia Lucani következett, aki a szezonban a pozsonyi európai körversenyen megverte Renátát. Most viszont a magyar határozottan, végig vezetve jutott el egészen 14:12-ig. A befejezés azonban nem sikerült. Lucani egyenlített, az együttes csak 14:14-nél jött össze, a döntő tust pedig a francia vitte be. Így Renáta a nyolcadik helyen végzett, ami nagyon szép eredmény, csak éppen egyetlen tusra volt a még nagyobb sikertől…

petri utolso tus Öröm, francia módra! Az utolsó tus nem sikerült Renátának a negyeddöntőben.

Férfi kardozóink délután kezdték a versenyüket, és a csoportmérkőzéseket mind a négyen magabiztosan vették, így elmondható, hogy valamennyi kadet egyéni versenyzőnk túllépett az első rostán! Nos, utána már nem sok siker jutott nekünk. Legjobban Szlama Vilmos szerepelt, a szimpatikus szigetszentmiklósi fiatalember 15:5-ös győzelme az olasz Fornasir ellen a 16 közé jutásért kifejezetten értékes eredménynek számított, a nyolcaddöntőben viszont egy másik itáliai, Neri megállította őt (11:15). A társak közül Milassin Mór a 32 között román, György Lehel pedig spanyol ellenféltől szenvedett vereséget, míg Kozmanovics Gábor a 64-ben búcsúzott.

szlama vili Szlama Vili szerepelt a legeredményesebben a férfi kardozók közül.

Csütörtökön megkezdődnek a kadet csapatversenyek, férfi tőrben és párbajtőrben, valamint női kardban osztanak érmeket – reméljük nekünk is…

Eredmények. Kadet és junior Európa-bajnokság, Újvidék.

Kadet férfi kard egyéni, 69 induló. A csoportmérkőzéseken: Milassin Mór 4 győzelem/2 vereség, Szlama Vilmos 4/2, György Lehel 3/3, Kozmanovics Gábor 3/3 (valamennyien továbbjutottak).

A legjobb 32 közé jutásért: Szlama-Holdsworth (brit) 15:10, Milassin-Becher (német) 15:14, György-Kirtsziasz (görög) 15:11, Kozmanovics-Dziublewski (lengyel) 9:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Szlama-Fornasir (olasz) 15:5, Milassin-Dragomir (román) 11:15, György-Lillo (spanyol) 8:15.

Nyolcaddöntő: Szlama-Neri (olasz) 11:15.

Végeredmény: 1. Neri (olasz), 2. Mignuzzi (olasz), 3. Lademann (lengyel) és Hezer (török), …14. Szlama Vilmos, …23. Milassin Mór, …32. György Lehel, …37. Kozmanovics Gábor.

Kadet női párbajtőr egyéni, 106 induló. A csoportmérkőzéseken: Gnám Tamara 5 győzelem/1 vereség, Borsody Emma 5/1, Petri Renáta 4/1, Muhari Eszter 4/2 (valamennyien továbbjutottak).

A legjobb 32 közé jutásért: Muhari-Sicskina (orosz) 15:12, Petri-Brych (lengyel) 15:12, Gnám-Kooiman (holland) 14:15, Borsody-Heinz (német) 13:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Petri-Favre (svájci) 15:12, Muhari-Cagnin (olasz) 12:15.

Nyolcaddöntő: Petri-Kolbinger (német) 15:9.

Negyeddöntő: Petri-Lucani (francia) 14:15.

Végeredmény: 1. Isola (olasz), 2. Saumova (orosz), 3. Elmer (osztrák) és Lucani (francia), …8. Petri Renáta (edző: Galli Zsolt, válogatott edző: Plásztán Attila), …24. Muhari Eszter, …35. Gnám Tamara, …38. Borsody Emma.

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM