Nyolcas döntők nélkülünk

febr 14, 2015 | Archív

Nem jutott magyar párbajtőröző a legjobb nyolc közé a vancouveri, illetve a Buenos Aires-i Világkupa-versenyen. Az uraknál Északon a 32 között Bányai Zsombor és Boczkó Gábor egyaránt

Nem jutott magyar párbajtőröző a legjobb nyolc közé a vancouveri, illetve a Buenos Aires-i Világkupa-versenyen. Az uraknál Északon a 32 között Bányai Zsombor és Boczkó Gábor egyaránt egy tussal kapott ki, Délen a hölgyeknél Antal Edina szerepelt a legjobban, a nyolcaddöntőben búcsúzott.

Magyar idő szerint szombaton éjjel 11 felé fejeződött be a mieink számára a vancouveri férfi párbajtőr egyéni Világkupa-verseny. Mivel azonban kilenc óra az időeltolódás a kanadai város és Budapest között, ez azt jelentette, hogy a végjátéknak már nem volt magyar szereplője. A három szombaton pástra lépő magyar közül Rédli András az első, egyben az utolsó egyéni asszóját vívta, miután kiemeltként rögtön kikapott az ukrán Khvorosttól (9:15). Ebben a szezonban már nem először járt így Európa-bajnokunk… Ugyanakkor Boczkó Gábor a fegyvernemben ritkaságszámba menő különbséggel győzött (15:3), és a junior Bányai Zsombor is bejutott a 32 közé (15:9). A folytatásban nem tűnt rossznak a mieink ága, azonban idősebb klasszisunk és fiatal tehetségünk egyaránt egyetlen fránya tussal kikapott az orosz Anyohintól, illetve  még szintén junior izraeli Freilichtől, így a 32 jelentette számukra a végállomást. 

 

 Akik örülhettek Vancouverben: a cseh Pitra, az aranyérmes francia Gustin, a venezuelai Limardo és a koreai Jung.
 
Szász Emese távollétében – könyökműtétje miatt klasszisunk ezt a versenyt még kihagyta – a női párbajtőrözők egyéni szereplése Buenos Airesben abszolút elfogadható. A négy magyar indulóból három jutott a főtáblára a dél-amerikai egyéni Világkupa-viadalon, közülük a legjobban Antal Edina szerepelt. Ő a nyolcaddöntőig jutott két nagyon értékes győzelemmel, előbb a kínai Haót szorosan (12:11), majd az orosz csapatvilágbajnok Zverevát verte nagy fölénnyel (15:6). A nyolcaddöntőben papíron a leggyengébb ellenféltől, a japán Simokavától kapott ki 15:11-re, de 14. helye így is pályafutása eddigi legelőkelőbb pozíciója Világkupa-versenyen. Rangos ellenfelet vert a 64-ben Révész Julianna is, a világranglista élmezőnyéhez tarozó román Ghermannál bizonyult jobbnak (9:8), a következő körben az orosz Kocsnyevával nem bírt (4:15). A junior Kun Anna a mezőny egyik legjobbjával, a román Branzával került szembe a főtáblán, 15:10-es vereséget szenvedett. 
 
Férfi tőrözőink Brnóban válogattak egy európai U23-as körverseny keretein belül. A viadalt a felnőtt világranglista élmezőnyéhez tartozó cseh Choupenitch nyerte, a mieink közül a hazai ranglistát biztosan vezető Szabados Gábor és Németh Gábor egyaránt bronzérmes lett.
 
Vasárnap mindkét fegyvernem csapatversenyével zárul az amerikai párbajtőr Világkupa-hétvége, HAJRÁ, MAGYAROK!
 
Eredmények. Férfi párbajtőr egyéni Világkupa-verseny, Vancouver, 177 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Boczkó-Oberson (svájci) 15:3, Bányai-F. Limardo (venezuelai) 15:8, Rédli-Khvorost (ukrán) 9:15.
A legjobb 16 közé jutásért: Boczkó-Anyohin (orosz) 13:14, Bányai-Freilich (izraeli) 14:15.  
Végeredmény: 1. Gustin (francia), 2. Pitra (cseh), 3. Jung (koreai) és Limardo Gascon (venezuelai), …23. Boczkó Gábor, …27. Bányai Zsombor, …37. Rédli András, …95. Imre Géza, …122. Somfai Péter, …137. Esztergályos Patrik.
 
Női párbajtőr egyéni Világkupa-verseny, Buenos Aires, 158 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Révész-Gherman (román) 9:8, Antal-Hao (kínai) 12:11, Kun-Branza (román) 10:15.
A legjobb 16 közé jutásért: Antal-Zvereva (orosz) 15:6, Révész-Kocsnyeva (orosz) 4:15.
Nyolcaddöntő: Antal-Simokava (japán) 11:15.
Végeredmény: 1. Besbes (tunéziai), 2. Kirpu (észt), 3. Heidemann (német) és Sin A Lam (koreai), …14. Antal Edina, …32. Révész Julianna, …59. Kun Anna, …121. Várnai Vivien.
 

Férfi tőr egyéni U23-as európai körverseny, hazai válogató, Brno, 62 induló: 1. Choupenitch (cseh), 2. Serri (francia), 3. Németh Gábor és Szabados Gábor, …6. Szabados Kristóf, …13. Mátyás Bálint, …19. Bakó Tamás, …22. Insperger Sámuel, …24. Liszkai Tamás, …28. Valicsek Péter, …37. Laczkovics Dániel, …44. Balázs Péter, …57. Gömöri Csaba. 

2015. február 14.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események