Nyolcvan éves Gyuricza József

jan 18, 2014 | Archív

Egyetlen élő férfi tőr egyéni világbajnokunk nyolcvanadik születésnapját ünnepelte. A magyar vívótársadalom nevében kívánunk neki jó egészséget és boldog születésnapot!Férfi

Egyetlen élő férfi tőr egyéni világbajnokunk nyolcvanadik születésnapját ünnepelte. A magyar vívótársadalom nevében kívánunk neki jó egészséget és boldog születésnapot!

Férfi tőr egyéni és csapat világbajnoki aranyérem, összesen tíz világbajnoki érem. Ha manapság e mondatot olvassuk, akkor sok minden jut eszünkbe, csak nem az, hogy magyar vívóról szól az ehhez kapcsolódó írás. Pedig igen.

 

gyuricza[1]
 
Gyuricza József nyerte 1955-ben, Rómában a magyar vívás első férfi tőr egyéni világbajnoki aranyérmét, és tagja, helyesebben vezéregyénisége volt az egyetlen magyar világbajnok férfi tőrcsapatnak Párizsban.
 
Róma és Párizs, Olaszország és Franciaország, a tőrvívás két őshazája. Ott adatott meg Gyuricza Józsefnek világbajnokságon a dobogó tetejére állni! Később vívómesterként dolgozott, tanítványa volt többek között a hozzá hasonlóan csapatban olimpiai bronzérmes tőröző, Szelei István. Az utóbbi években betegsége miatt ritkán láthatjuk őt vívóversenyeken.
Kívánunk neki jó egészséget és boldog születésnapot!
 

2014. január 18.

 

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.