Nyolcvan éves Mészáros József

okt 16, 2014 | Archív

Nyolcvanadik születésnapját ünnepelte Mészáros József, a Nemzetközi Vívó Szövetség és a Magyar Vívó Szövetség elnökségének korábbi tagja.Jóska bácsit tán még sose láttuk

Nyolcvanadik születésnapját ünnepelte Mészáros József, a Nemzetközi Vívó Szövetség és a Magyar Vívó Szövetség elnökségének korábbi tagja.

Jóska bácsit tán még sose láttuk rosszkedvűnek. Mostanság is mosolyog, miként ezen a felvételen, és nem mulasztja el, hogy ha meghívják, akkor ott legyen a vívóversenyeken. Tőle tényleg csak tanulni lehet. Emberséget és szakmát egyaránt. Talán az egyedüli, aki úgy rendezte tökéletes precízséggel és hozzáértéssel a legnagyobb vívóversenyeket, hogy közben sosem emelte fel a hangját, mindenkivel kedves és udvarias volt, természetesen éppen azon a nyelven, melyen épp hozzászóltak. Úriemberként dolgozott a legmagasabb szinten.

 
 
Ha pedig éppen elintézte a harmincvalahány csoport kétszázegynéhány vívójának percre pontos csoportbeosztását – naná, hogy számítógép és számítógépes segítsége nélkül, és mindig gyöngybetűkkel írva -, akkor máris érdeklődve beszélgetni kezdett. Rajta mindig látszott, nem udvariasságból kérdezi azt, “Hogy vagy?”, hanem tényleg érdekli. Jó, jó néha a bélyeggyűjteménye is szóba került, de tényleg csak ha rákérdeztünk… 
 
Tőle nem lehet olyat kérni, amire nemet mond, és olykor megosztott sportágunkban ő az, akit valóban mindenki tisztel és szeret. Jóska bácsi képes arra, amire sajnos oly kevesen vagyunk: mindenben és mindenkiben a jót látja és a jót keresi. E sorok írója különös meghatottsággal gratulál nyolcvanadik születésnapján, mivel az 1991-es budapesti vívó-világbajnokságon, amikor az újságíró szakma legelemibb lépéseit tanulhattam a csodálatos Kő Andrástól, akkor minden nap bíztatott, dicsért, lelkesített, támogatott – miként a későbbi esztendőkben is. Ilyen volt mindenkivel, az apróságokra is ügyelt, miközben főszervezőként kirázta a kisujjából a világbajnokságot.
 
Nagyságát tökéletesen jellemzi, hogy képes volt hátrébb lépni. Természetesen a mai napig tudna a vívásban dolgozni, reméljük, egészsége is engedné, mégis teret hagy a fiatalabbaknak, mondván, most ők következnek. Szerencsére a nagyobb versenyeken ott van – miként reméljük eljön Debrecenbe, a veterán vb-re, hiszen e szakág is rengeteget köszönhet Neki -, és semmi sem változik körülötte. Amerre jár, jókedv, vidámság és szeretet veszi körül. Legyen így még sokáig!
 
Kívánunk Mészáros Józsefnek a Magyar Vívó Szövetség nevében nagyon boldog születésnapot! 

2014. október 16.

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM