Olasz házidöntő Budapesten

okt 20, 2017 | Archív

Kettős olasz siker született a budapesti kadet férfi tőr európai körversenyen. A dobogóra emellett orosz és amerikai vívók állhattak fel. A magyarok a legjobb 64 között búcsúztak.

Hatalmas mezőnyök érkeztek Budapestre, a kadet európai körversenyre. A három egyéni versenyszám közül pénteken a férfi tőrözők léptek pástra, erre neveztek a legkevesebben – 194-en… A nagy mezőnyön kívül más örömünk nemigen lehetett ezen a napon, elvégre a magyar fiatalok nem remekeltek – enyhén szólva. Fogalmazzunk úgy, hogy nagy változás nem történt a korosztály ranglistájában. A mieink közül ugyanis mindössze ketten jutottak be a legjobb 64 közé. Horváth Soma és Szemes Gergő ott búcsúzott. 

Kettős olasz győzelem született férfi tőrben Budapesten!

A dobogós helyezéseken a fegyvernem nagyhatalmai osztoztak. Az arany- és az ezüstérmet az itáliaiak vihették haza (Di Tommaso, illetve Macchi), míg a két bronzérmes orosz (Fedorov), illetve amerikai (Johnson) tehetség lett. 

A budapesti európai körverseny szombaton a női tőr egyéni és a férfi tőrcsapatversennyel folytatódik.

Eredmények. Kadet férfi tőr egyéni európai körverseny, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 194 induló. A magyarok eredményei a legjobb 64 közöttől kezdődően: Horváth-Pieralisi (olasz) 13:15, Szemes-Tan (fülöp-szigeteki) 13:15.

Végeredmény: 1. Di Tommaso (olasz), 2. Macchi (olasz), 3. Fedorov (orosz) és Johnson (amerikai), …53. Horváth Soma, …63. Szemes Gergő.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.