Olaszországon át Kazany felé

jún 30, 2014 | Archív

Két hét múlva kezdődik a világbajnokság! Természetes hát, hogy Debrecentől, Tapolcán át Tatáig valamennyi fegyvernem edzőtáborban töltötte-tölti az elmúlt és a következő napokat.

Két hét múlva kezdődik a világbajnokság! Természetes hát, hogy Debrecentől, Tapolcán át Tatáig valamennyi fegyvernem edzőtáborban töltötte-tölti az elmúlt és a következő napokat. Legkülönlegesebb dolga a tőrözőknek volt: tucatnyi magyar vívó és mestere készült közösen a fegyvernem kalsszikusaival, az olaszokkal – Róma mellett, ideális körülmények között.

 

.Július 15-től 23-ig rendezik Kazanyban a világbajnokságot, ennek megfelelően mindenki gőzerővel készül az év legjelentősebb vívóeseményére. A múlt hetet példának okáért a párbajtőrözők Tatán, a női kardozók Debrecenben, a férfi kardozók Tapolcán töltötték. A tőrözők pedig Olaszországban. 

 
Csendélet edzés után – a magyar férfi és női tőrválogatott Olaszországban.
 
Bizony, ott ahol a fegyvernem legnagyobbjai készültek. Az olasz-magyar együttműködési megállapodásnak köszönhetően tucatnyi férfi és női tőröző, valamint hat magyar mester élvezte a különleges körülményeket, na meg a világklasszis edzőtársakat. Ahogy Kreiss Gábor női tőr fegyvernemi vezetőedző – neki köszönhetjük a képeket is – fogalmazott: amerre csak nézett, olimpiai bajnokot látott, elvégre tőrben az elmúlt évtizedben döbbenetes az olasz dominancia. 
 
 Csak lelkesen! A vívóterem mellett az atlétikai pálya is elengedhetetl kellék volt a felkészülésen.
 
Tavaly a budapesti vb-n mindkét fegyvernem csapatversenyét az itáliaiak nyerték, és Di Franciscáék, illetve Baldiniék Kazanyban is esélyesek az aranyra. Nos, ilyen társakkal készülhettek Knapek Edináék, illetve Szabados Gáborék, és ha ez csodákra nem is lehet elég, de minden bizonnyal sokat segíthet abban, hogy Oroszországban a magyaroknak is jusson valami a fegyvernem sikereiből. 
 
 Tablókép olimpiai és világbajnokokkal. Nem mi vagyunk többségben, de ez még változhat…
 
A körülmények „természetesen” olyanok voltak, amelyeket olasz olimpiai bajnokok érdemelnek: ideálisak. Csöndes, bájos kistelepülés nem messze Rómától, vívóterem, konditerem, uszoda, atlétikai pálya, remek szállás és ellátás. 
 
 
A héten tovább komolyodik a helyzet: öt fegyvernem Tatán végzi az utolsó simításokat, a női tőrözők Pesten készülnek. Július 15-én pedig a férfi és női kardozók selejtezőjével kezdődik a világbajnokság! 
 
Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.