Örömszavak, kardcsapat módra

jún 17, 2017 | Archív

A harmadik helynek igenis lehet örülni. Ismét ez derült ki a tbiliszi férfi kardcsapat Európa-bajnokságon, amelyen bronzérmet nyert a Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András,

A harmadik helynek igenis lehet örülni. Ismét ez derült ki a tbiliszi férfi kardcsapat Európa-bajnokságon, amelyen bronzérmet nyert a Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron összeállítású válogatott. Decsi András vezetőedővel együtt valamennyien elégedetten, boldogan nyilatkoztak. 

Decsi András, a válogatott vezetőedzője: “Két érmet, és további két helyezést szerzett a férfi kard szakág az Európa-bajnokságon, úgy gondolom, hogy ezzel a legteljesebb mértékben elégedettek lehetünk. A belgák elleni bemelegítés után tudtuk, hogy nagyon nehéz meccs vár ránk a franciák ellen. A csapat egymást segítve, nagy szívvel vívott és értékes győzelmet aratott. Kicsit bánt az oroszok elleni elődöntős vereség, ugyanakkor azt el kell ismerni, hogy nagyon jól vívott az ellenfél. Viszont a németek elleni bronzmeccs okán büszke vagyok a fiúkra. Nagyon akarták az érmet, mindhárman remekeltek, nagyszerű meccsen arattunk fölényes győzelmet. Úgyhogy, jól zárult számunkra a tbiliszi kirándulás, jöhet Lipcse és a világbajnokság.

Szilágyi Áron: “Az egyéni verseny után nyilatkoztam, hogy két éremmel szeretnék hazatérni, és azt hiszem, most okkal lehetek elégedett. A franciák és a németek elleni vívásunkkal elégedettek lehetünk, az oroszok azonban megleptek bennünket. Volt valami olyan érzésem, mint a Hartung elleni egyéni döntőben, mintha olvasták volna a vívásunkat, minden bejött nekik. A németek elleni bronzmeccs viszont mindenért kárpótolt…”

Szatmári András: “A csapatunk szereplésének és a bronzéremnek őszintén örülök, annyit azért hozzátennék, hogy legközelebb, remélem, valamivel többet tudok majd én is hozzátenni a sikerhez. Köszönöm az edzőmnek is, ezúttal ennyit tudtunk kihozni ebből a napból.”

Gémesi Csanád: “Elmondhatatlanul örülök ennek a bronzéremnek! Két éve szerepeltem legutóbb a válogatottban, és nagyon akartam ezt az érmes visszatérést. A franciák ellen jól ment, az orosz meccset viszont sajnálom. Nekem nagyon kellett a hosszabb szünet a bronzmeccs előtt, megéreztem, hogy visszajött a formám, mondtam is a többieknek…”

Decsi Tamás: “Nagyon örülök a harmadik helyezésnek, minden érem sokat jelent a számomra, és korosztályos, valamint felnőtt világversenyeken több mint húsznál tartok. A németek elleni meccs még a kispadról nézve is nagyszerű élmény volt, remekeltek a srácok!”

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események