Osváth Ricsi ezüstérmes kardban a paralimpián

szept 12, 2016 | Archív

Nagyszerű magyar siker született a riói paralimpia kerekesszékes vívóversenyeinek nyitónapján. A férfi kard egyéni A kategóriában az eddig elsősorban tőrben jeleskedő Osváth Richárd

Nagyszerű magyar siker született a riói paralimpia kerekesszékes vívóversenyeinek nyitónapján. A férfi kard egyéni A kategóriában az eddig elsősorban tőrben jeleskedő Osváth Richárd remek teljesítménnyel rukkolt elő. A magabiztos csoportkör után Ricsi előbb egy francia, majd egy görög ellenfelet legyőzve jutott be a paralimpiai döntőbe, és ezzel már felülmúlta londoni teljesíményét, amikoris tőrben szezett bronzérmet. A fináléban Erdei Péter tanítványa az ukrán Demchukkal került szembe, a legnagyobb bravúr már nem sikerült, de az ezüstérem is kimagasló sikernek számít, és remek alaphangot ad a folytatásra, ahol további éremesélyekkel állnak majd rajthoz a magyar kerekesszékes vívók.

ricsiorom Fotók: Szalmás Péter

Eredmények. Paralimpia férfi kard egyéni, A kategória. A csoportmérkőzéseken: Osváth Richárd 3 győzelem/2 vereség.

Negyeddöntő: Osváth-Lemoine (francia) 15:10.

ricsierem

Elődöntő: Osváth-Ntounis (görög) 15:12.

Döntő: Osváth-Demchuk (ukrán) 8:15.

Végeredmény: 1. Demchuk (ukrán), 2. Osváth Richárd (edző: Erdei Péter), 3. Tian (kínai).

ricsiviv

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM