Öt helyszínen – a jó pozíciókért

febr 15, 2018 | Archív

Egy felnőtt és négy junior Világkupa-versenyen vagyunk érintettek ezen a hétvégén. Közös bennük, hogy a hazai ranglistára egyik sem válogat. Fókuszban a vancouveri férfi párbajtőr egyéni és csapat Vk.

Ezúttal a minél előkelőbb világranglistás hely, no meg a sikeres versenyszereplés reményében keltek útra csapataink a szélrózsa minden irányába. A felnőttek előtt tengerentúli szereplés áll, a junioroknál az Eb-válogatás véget ért, a hétvégén a minél jobb csapatrangsor megszerzése az első számú cél a különböző Világkupa-viadalokon. 

A vancouveri férfi párbajtőr Vk-csapatverseny helyszíne magyar szempontból igazán szívmelengető. A verseny ugyanis már kétszer volt záróviadala az olimpiai kvalifikáviós sorozatnak, és a mieink mindkét alkalommal itt vívták ki véglegesen az ötkarikás szereplés jogát. Most ettől még időben odébb vagyunk, ami talán nem is nagy baj – Rio óta kicserélődött fiatal csapatunknak kell egy kis idő, amíg beérik az ily komoly feladatok megoldására… Természetesen így is a hétvége legrangosabb helyszíne a nyugat-kanadai város, ahová hat magyar utazott Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány és Dancsházy-Nagy Tamás vezetőedző kíséretében. A menetrend a szokásos, péntek-szombat egyéni, vasárnap csapatverseny, ám a 9 órás időeltolódás versenykövetés szempontjából idehaza éjszakázást jelent…

A hét elején véglegesítette az MVSZ a közelgő kadet és junior Európa-bajnokságon induló válogatottat, mégis négy junior fegyvernem újra útra kel a hétvégén. Ennek oka egyszerű: a hazai válogatás lezárult, a csapatok kialakultak, csakhogy még a szocsi Eb-ig egy Vk-viadal hátra van. Ezen fontos pontokat lehet szerezni, melyek segítségével a csapat könnyebb ágra kerülhet az Eb-n, illetve később akár a vb-n is. Ez az oka annak, hogy “csapatfókusszal” – akad olyan válogatott, a női párbajtőr, amely az egyéni Vk-n nem is indul… – ott lesznek a férfi párbajtőrözők Bázelban, a női párbajtőrözők Dijonban, a női tőrözők Mödlingben, a férfi tőrözők pedig a Barcelona melletti Terrassában. 

A junior tőrözők a tatai edzőtáborból (képünk előterében Pásztor Flóra, Kondricz Kata és Kókai Csilla) utaznak a mödling junior Vk-ra.

Valamennyi helyszínen: hajrá, magyarok!

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM