Öt klubba került az öt csapatarany

dec 10, 2017 | Archív

Sok meglepetés, nagy csaták, izgalmas meccsek - ez jellemezte a junior csapatbajnokság vasárnapi öt versenyszámát. Az aranyérem öt klubba került: a BVSC, a Vasas, az UTE, a Törekvés és az AVA győzött

Az integrált junior országos bajnokság második napján a csapatversenyeket rendezték a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. A nap számos érdekes eredményt hozott, több fegyvernemben is meglepetés született, végül az öt aranyérem öt különböző klubba került, és a nap utolsó döntőjében az egyetlen vidéki aranyérem is megszületett! Férfi párbajtőrben a junior válogatottakkal felálló Vasas számított favoritnak, ám a BVSC bravúros győzelmet aratott a döntőben. Megfordult a kocka női kardban. Ott a csupa válogatottal felálló vasutasok számítottak esélyesnek, ám a Vasas szép győzelemmel nyert aranyérmet. Tőrben a férfiaknál és a nőknél is valószínűsíthető volt a dobogósok kiléte, végül az UTE és a Törekvés léphetett a dobogó legfelső fokára. A nap utolsó számában, női párbajtőrben megszületett az első vidéki aranyérem, a legkiegyensúlyozottabb AVA Békéscsaba biztosan nyerte meg a versenyt. 

Eredmények. Junior országos csapatbajnokság, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok. Férfi párbajtőrcsapat, 19 induló. Végeredmény: 1. BVSC (Andrásfi Tibor, Bánsági Barnabás, Debnár Gergely, Osman-Touson Maruán, edzők: Andrásfi Tibor, Kovács Iván, Márka István), 2. Vasas, 3. Balaton, 4. BVSC 2, 5. Tapolca, 6. AVA Békéscsaba, 7. Honvéd, 8. Vasas 2. A döntőben: BVSC-Vasas 45:36.

Férfi tőrcsapat, 10 induló. Végeredmény: 1. UTE (Bernát Máté, Mendrey Tamás, Mészáros Tamás, Nedeljkovic Mateja, edzők: Feczer Viktor), 2. Törekvés, 3. Honvéd, 4. FTC 1, 5. Törekvés 2, 6. Zalaegerszeg, 7. MTK, 8. Szeged. A döntőben: UTE-Törekvés 45:40.

Női párbajtőrcsapat, 13 induló. Végeredmény: 1. AVA Békéscsaba (Csiaki Dorottya, Dékány Kinga, Kazár Dóra, Petri Renáta, edző: Galli Zsolt), 2. Fless, 3. Honvéd, 4. Tata, 5. Diósgyőr, 6. Vasas, 7. BVSC 1, 8. BVSC 2. A döntőben: Békéscsaba-Fless 45:27.

Női tőrcsapat, 7 induló. Végeredmény: 1. Törekvés (Hajas Nóra, Kalocsai Virág, Nekifor Erika, Pásztor Flóra, edzők: Beliczay Sándor, Gátai Róbert, Szirmai Benedek), 2. MTK, 3. Honvéd, 4. FTC, 5. Szeged, 6. FTC 2, 7. UTE. A döntőben: Törekvés-MTK 45:34.

Női kardcsapat, 9 induló. Végeredmény: 1. Vasas (Báthory Kata, Fenyősi Zita, Kelecsényi Mirabella, Kornéth Emese, edzők: Boros György, Kósa Miklós, Riba Ferenc, Sárközi Gergely), 2. BVSC 1, 3. UTE, 4. BVSC 2., 5. Kárpáti, 6. GEAC, 7. TFSE, 8. Nagykanizsa. A döntőben: Vasas-BVSC 45:42.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események