Öten Athénban a 64 között

ápr 25, 2014 | Archív

Csaknem kéthetes programját kezdte meg péntek délután Athénban a magyar férfi kardválogatott. Az egyéni Világkupa-verseny selejtezőjéből a kiemelt Szilágyi Áron és Gémesi Csanád

Csaknem kéthetes programját kezdte meg péntek délután Athénban a magyar férfi kardválogatott. Az egyéni Világkupa-verseny selejtezőjéből a kiemelt Szilágyi Áron és Gémesi Csanád mellett Decsi Tamás, Iliász Nikolász és Szatmári András került a szombati 64-es táblára.

Hosszú útra indultak férfi kardozóink csütörtök kora délután. Péntektől vasárnapig az athéni Világkupa-versenyen vesznek részt egyéniben és csapatban egyaránt. Az idén búcsúzó versenynaptár sűrűségének köszönhetően egy hét múlva pedig ugyanez a program vár rájuk Chicagóban. 

 
Éppen ezért úgy döntött Somlai Béla fegyvernemi vezetőedző, hogy Athénból hétfőn egyenesen az amerikai városba repül a válogatott. Így aztán csaknem két hétre kellett pakolni az egyébként sem kisméretű vívózsákba Szilágyi Áronnak és négy társának, Gémesi Csanádnak, Decsi Tamásnak, Iliász Nikolásznak és Szatmári Andrásnak. Ráadásul a két csapatverseny egyben zárja is a szezont, utána már “csak” az Eb és a vb következik, és mivel jelenleg a hetedik helyen szerénykedik a válogatott, fontos lenne az előbbre lépés. 
 
Mi viszont ne ugorjunk ekkorát előre, elvégre pénteken már megkezdődött a férfi kardverseny selejetezője. Az említett öt válogatott közül a kisebb műtéti beavatkozása után visszatérő olimpiai bajnokunk, Szilágyi Áron és Gémesi Csanád kiemeltként nem lépett pástra, viszont Decsiék további hét magyar társat kaptak. Nagy Pál, Nagy Zsolt, Puy Sebestyén, Gémesi Bence, Gáll Csaba, Ravasz Etele és Csaba Márton Bence személyében. 
 
Aztán a sors, vagy inkább a realitás úgy hozta, hogy a chicagói öt magyar jutott a főtáblára, így szombaton ők folytathatják az athéni versenyt.
 
Eredmények. Férfi kard egyéni Világkupa-verseny, Athén, 169 induló. A csoportmérkőzéseken: Szilágyi Áron kiemelt, Gémesi Csanád kiemelt, Iliász Nikolász 6 győzelem/0 vereség (továbbjutott), Nagy Pál 5/1, Gáll Csaba 4/2, Szatmári András 4/2,  Decsi Tamás 4/2, Puy Sebestyén 3/3, Csaba Márton Bence 2/4, Nagy Zsolt 2/4, Ravasz Etele 2/4, Gémesi Bence 2/4 (kiesett).
A 96 közé jutásért: Gál-Imparato (olasz) 15:5, Nagy Zs.-Abedini (iráni) 5:15, Ravasz-R. Schrödter (német) 13:15, Puy-Gans (francia) 15:14, Csaba-Mackiewicz (amerikai) 10:15.
A 64 közé jutásért: Decsi-Crutchett (brit) 15:5, Szatmári-Chung (koreai) 15:13, Gál-Dershwitz (amerikai) 5:15, Nagy P.-Casares (spanyol) 14:15, Puy-Miramon Choy (francia) 13:15. 
Szombaton a 64 között: Szilágyi-Escudero (spanyol), Iliász-How (hongkongi), Gémesi Cs.-Apithy (francia), Szatmári-Agresta (brazil), Decsi-Buikevitch (fehérorosz).

2014. április 25.

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM