Ötödik a férfi kardcsapat Algírban

nov 18, 2018 | Archív

Egyetlen vereséget szenvedett, ám ezzel az ötödik helyen végzett az algíri férfi kardcsapat Világkupa-versenyen a Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron összeállítású válogatott.

Egyszer, ugye, minden sorozat véget ér. Márpedig a magyar férfi kardválogatott (Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron) a legerősebb összeállításában az elmúlt másfél évben minden alkalommal dobogóra állhatott a Világkupa-viadalokon és a világversenyeken. Algírban ezúttal nem… Azonnal tegyük hozzá, mennyivel jobb így, mint hogyha, mondjuk, a budapesti világbajnokságon szakadt volna meg ez a sorozat… 

Ötödik helyen végzett a magyar férfi kardcsapat az algíri Vk-n: Szilágyi Áron, Gémesi Csanád, Szatmári András, Decsi Tamás.

Igazából egyéniben sem ment túlzottan a mieinknek, és a csapatversenyen sem történt mindez másként. Már a nyolcaddöntőben, Japán ellen is keserves győzelem született, két kör után még hét tussal az ázsiaiak vezettek, ám Áronék innen fordítottak – 45:44 lett a vége. A negyeddöntőben a régi rivális oroszok következtek, és ezúttal 45:40-re Ibragimovék nyertek. Így a folytatás az 5-8. helyért következett, először a FIE zászló alatt induló grúzok következtek, akiket 45:41-re vertek a mieink. (A grúz válogatottat vezetőik etikai vétsége okán bizonytalan időre kizárta a nemzetközi szövetség.) A napot a románok elleni meccsel zárták a magyarok, és szorosan, de összejött az újabb győzelem, 45:43-ra nyert Európa-bajnok csapatunk. Ezzel a magyar válogatott az ötödik helyen zárt, a győzelmet, miként most már zsinórban a hatodik Vk-versenyen, ezúttal is Korea szerezte meg. 

Eredmények. Férfi kardcsapat Világkupa, Algír, 24 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Japán 45:44.

Negyeddöntő: Magyarország-Oroszország 40:45.

Az 5-8. helyért: Magyarország-Grúzia 45:41.

Az 5. helyért: Magyarország-Románia 45:43.

Végeredmény: 1. Korea, 2. Oroszország, 3. Németország, …5. Magyarország (Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron).

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM