Ötödik a férfi párbajtőrcsapat Vancouverben

febr 20, 2017 | Archív

Akadt hogy egy tussal nyertünk, volt hogy egy tussal vesztettünk. Ahogy ez egy párbajtőr csapatversenyen lenni szokott… Végül a Bányai Zsombor, Berta Dániel, Siklósi Gergely, Somfai Péter

Akadt hogy egy tussal nyertünk, volt hogy egy tussal vesztettünk. Ahogy ez egy párbajtőr csapatversenyen lenni szokott… Végül a Bányai Zsombor, Berta Dániel, Siklósi Gergely, Somfai Péter összeállítású válogatott az ötödik helyen végzett a vancouveri csapat Világkupán, ami szép eredménynek mondható fiataljainktól!

Más, persze hogy más hangulatban és érzésekkel léphetett pástra a magyar férfi párbajtőrválogatott a vancouveri Világkupa-versenyen, mint egy évvel ezelőtt. Akkor a lét volt a tét, vagy hogy azért ennyire ne sarkítsunk, az olimpiai kiküldetés, melyet hihetetlen izgalmak után, aranyéremmel harcolt ki a Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Somfai Péter kvartett. 

Most, egy évvel később Somfai Peti szerepelt egyedül a csapatban, az olimpiai bronzérem megnyerésében értékes részt vállaló csapattárs mellett a fiatalok – Bányai Zsombor, Berta Dániel és Siklósi Gergely – alkották a válogatottat. A verseny ragyogóan indult, a nyolcaddöntőben a mumusnak kikiáltott dánokat olyan simán verték a mieink, miként mindig is kellett volna, kétség sem férhetett a 45:27-es sikerhez. A negyeddöntőben aztán jöttek a mindig nagyon kellemetlen csehek, akik a “nagycsapatnak” is sok-sok kellemetlen percet okoztak, és ezt a rossz szokásukat most sem dobták sutba. A két csapat szinte végig fej fej mellett haladt, ugyanakkor az előny mindig nálunk volt, egészen a hajráig. A befejezés azonban ezúttal nem nekünk sikerült, 27:26-ra a “hirtelen halál” után a csehek nyertek, így a folytatás az 5-8. helyért következett. Akkor még nem sejtettük, hogy a verseny későbbi győztesétől szenvedtünk minimális különbségű vereséget…

A továbbiakban fordult a kocka, az egytusos párbajt az 5-8. helyért mi nyertük a sávjciak ellen (23:22), ezzel az 5. helyért léphetett pástra Izrael ellen fiatal csapatunk. Itt már nem bízták egyetlen tusra a felek a döntést. Siklósi Geri nagyszerű hajrájával 42:35-re nyertek a mieink, és ezzel az ötödik helyen végeztek, értékes Világkupa-pontokat szerezve.

Eredmények. Férfi párbajtőrcsapat Világkupa, Vancouver, 23 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Dánia 45:27 (Siklói +7, Bányai +7, Somfai +4).

Negyeddöntő: Magyarország-Csehország 26:27 (Bányai+1, Siklósi -1, Somfai -1).

Az 5-8. helyért: Magyarország-Svájc 23:22 (Siklósi +1, Bányai 0, Berta 0).

Az 5. helyért: Magyarország-Izrael 42:35 (Siklósi +5, Bányai +2, Berta 0).

Végeredmény: 1. Csehország, 2. Ukrajna, 3. Olaszország, …5. Magyarország (Bányai Zsombor, Berta Dániel, Siklósi Gergely, Somfai Péter).

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM