Ötödik a magyar női kardcsapat

nov 11, 2018 | Archív

Ötödik helyen végzett a Katona Renáta, László Luca, Márton Anna, Pusztai Liza összeállítású magyar női kardcsapat az orleans-i Világkupán. A mieink az oroszoktól szenvdték el egyetlen vereségüket.

Igazából szavunk sem lehet… A magyar női kardcsapat a szezon első Vk-viadalán tulajdonképpen tökéletesen érvényesítette a papírformát. Azokat a meccseket, amelyeken nyerni kellett, simán, egységes teljesítménnyel hozták a mieink. Ahol az ellenfél volt az esélyesebb, ott pedig nem sikerült a bravúr. 

Mit jelent mindez konkrétumokkal alátámasztva? A legfontosabb meccset, a nyolcaddöntőt egészen simán hozták a lányok. “Olimpiai szemmel” nézve ugyanis a nyolc közé kerülés az alap ahhoz, hogy a majdani kvalifikáció sikerüljön. Márton Anna, Pusztai Liza és Katona Renáta – a válogatott negyedik tagja László Luca volt – egyaránt hozzátett a magabiztos, 45:26-os sikerhez. Utána kellett volna a nagy bravúr, de az – egylőre… – nem jött össze. A Velikaja vezette, csupa fiatalból, de máris világbajnokokból, és Eb-érmesből álló orosz csapat ellen semmi sem sikerült a negyeddöntőben, sima 45:22-es vereség lett a vége. 

Az orleans-i hölgyek: Katona Renáta, Márton Anna, Pusztai Liza és László Luca.

Következett a folytatás az 5-8. helyért, márpedig a világranglistás helyezések miatt egyáltalán nem volt mindegy, hogy miként alakulnak a helyosztók. Nos, a lehető legjobban alakultak! A világranglistán, melyen jelenleg 8. a magyar csapat, kettővel előttünk álló kínaiakat magától értetődő fölénnyel vertük 45:25-re, úgy, hogy ismét csak mindhárom magyar kivágta a maga szeletét a sikerből. A zárómeccs valamivel szorosabban alakult, de az 5. helyért a spanyolok ellen is végig vezetve, 45:38-ra nyert a magyar válogatott, értékes pontokat szerezve ezzel a Világkupában. 

Igazából semmiféle panasz nem érheti női kardozóinkat, sőt… Márton Panka egészen bravúros szombati egyéni aranyérme után, egységes produktummal szerezték meg az ötödik helyet a mieink, és ez jó utat mutathat a jövő évi, nagyon komoly feladatok előtt.

Eredmények. Női kardcsapat Világkupa, Orleans, 21 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Japán 45:26 (Márton +7, Pusztai +7, Katona +5).

Negyeddöntő: Magyarország-Oroszország 22:45 (Pusztai -7, Katona -8, Márton -8).

Az 5-8. helyért: Magyarország-Kína 45:25 (Márton +8, Katona +6, Pusztai +6).

Az 5. helyért: Magyarország-Spanyolország 45:38 (Pusztai +4, Katona +3, Márton 0).

Végeredmény: 1. Franciaország, 2. Oroszország, 3. Olaszország, …5. Magyarország (Katona Renáta, László Luca, Márton Anna, Pusztai Liza).

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM