Ötödik és hetedik hely Minszkben

ápr 24, 2017 | Archív

Két versenyszámban voltak érdekeltek a magyarok a minszki U23-as Európa-bajnokság utolsó előtti napján. A negyeddöntő egyik fegyvernemben sem sikerült, a férfi párbajtőrcsapat végül

Két versenyszámban voltak érdekeltek a magyarok a minszki U23-as Európa-bajnokság utolsó előtti napján. A negyeddöntő egyik fegyvernemben sem sikerült, a férfi párbajtőrcsapat végül az ötödik, a női kardcsapat a hetedik helyen végzett. Kedden újabb három szám csapatviadalával fejeződik be a kontinensbajnokság.

Három fegyvernem csapatversenyével folytatódott Minszkben az U23-as Európa-bajnokság. Ebből kettőben voltunk érdekeltek, férfi tőrben ugyanis úgy döntött a szakvezetés, hogy Dósáék inkább a jelenleg zajló bonni edzőtáborba, erős ellenfelekkel szemben készüljenek a nyári világversenyekre.

Így aztán női kardban és férfi párbajtőrben voltunk érdekeltek ezen a napon. Női kardcsapatunk (Katona Renáta, Kelecsényi Léna, László Luca) a negyeddöntőben az első helyen rangsorolt franciákkal került szembe, és sajnos, nem csalt a kiemelés, 45:38-ra kikaptak a hölgyek. A helyosztókon ezt követően egy vereség, majd egy győzelem született a “keleti blokkal” szemben (Ukrajna, majd Oroszország), mindez a hetedik helyezést jelentette.

A hetedik helyezett női kardcsapat: Katona Renáta, Kelecsényi Léna és László Luca.

Párbajtőrben ennél esélyesebbnek számított a Bányai Zsombor, Berta Dániel, Buta Levente, Koch Máté összeállítású csapat, és jobban is szerepelt – igaz, nem sokkal… Itt is a negyeddöntőben érkezett a stoptábla, ahol örök riválisunkkal, az olaszokkal kerültünk szembe. Szinte valamennyi asszó szorosan alakult, csakhogy egyikben sem sikerült nyernünk – kivéve az utolsóban. Addigra viszont már alaposan elhúzott az ellenfél, így a fordításra nem volt esély (39:45). A fiúk dicséretére legyen mondva, hogy ha nem is kirobbanó lelkesedéssel, de hozták ezek után a kötelezőt, és Fehéroroszország, majd Izrael legyőzésével végül az ötödik helyen zártak.

Az ötödik helyezett férfi párbajtőrcsapat: Koch Máté, Buta Levente, Bányai Zsombor, Berta Dániel.

Az Európa-bajnokság kedden a másik három fegyvernem csapatversenyével ér véget.

Eredmények. U23-as Európa-bajnokság, Minszk.

Férfi párbajtőrcsapat, 16 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Litvánia 45:19 (Bányai +9, Berta +8, Buta +5, Koch +4).

Negyeddöntő: Magyarország-Olaszország 39:45 (Berta +2, Bányai -2, Koch -2, Buta -4).

Az 5-8. helyért: Magyarország-Fehéroroszország 45:24 (Berta +10, Bányai +10, Buta +4, Koch -3).

Az 5. helyért: Magyarország-Izrael 45:40 (Bányai +15, Buta -2, Koch -3, Berta -5).

Végeredmény: 1. Spanyolország, 2. Olaszország, 3. Lengyelország, …5. Magyarország (Bányai Zsombor, Berta Dániel, Buta Levente, Koch Máté)

Férfi tőrcsapat, 10 induló. Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Lengyelország, 3. Franciaország.

Női kardcsapat, 9 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Grúzia 45:41 (Katona +4, László +1, Kelecsényi -1).

Negyeddöntő: Magyarország-Franciaország 38:45 (Katona +2, Kelecsényi -2, László -7).

Az 5-8. helyért: Magyarország-Ukrajna 39:45 (Katona 0, Kelecsényi -3, László -3).

A 7. helyért: Magyarország-Oroszország 45:37 (Kelecsényi +8, Katona +5, László -5).

Végeredmény: 1. Törökország, 2. Franciaország, 3. Fehéroroszország, …7. Magyarország (Katona Renáta, Kelecsényi Léna, László Luca).

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM