Panka, Dani, az Elnök és a Mester!

márc 1, 2015 | Archív

A nagyszerű vívóvíkend után - szombaton egy ezüst és egy bronz, vasárnap egy arany és egy ezüst volt a mérleg a maribori kadet és junior Európa-bajnokságon - a vasárnapi két

A nagyszerű vívóvíkend után – szombaton egy ezüst és egy bronz, vasárnap egy arany és egy ezüst volt a mérleg a maribori kadet és junior Európa-bajnokságon – a vasárnapi két főszereplő, az MVSZ elnöke és Panka mestere, azaz Márton Anna, Dósa Dániel, Csampa Zsolt és Gárdos Gábor nyilatkozott. Külön kiemelnénk Panka káprázatos rekordját!

 
Márton Anna, aki valószínűleg sportági rekordot döntött, és még nincs vége! Fantasztikus, valószínűleg nemcsak a magyar, hanem a nemzetközi vívásban is egyedülálló!
“Kilencedik junior Európa-bajnoki érmemet nyertem, amire azért nagyon büszke vagyok. Egyéniben ötször indultam, és valamennyi alkalommal dobogós lettem. A maival együtt háromszor nyertem, egyszer második, egyszer harmadik voltam. Ehhez jön négy csapatérem, közte egy arany. A mai első helyezésem belülről nem volt olyan egyszerű, de a negyeddöntőben és az első helyért nem vívtam rosszul. Természetesen nagyon örülök, és a csapattal szeretném a jubileumi, tizedik érmemet is megnyerni!”
 
 
Dósa Dániel, aki a jelenleg legsanyarúbb sorsú fegyvernem, a férfi tőr utóbbi időszakának talán legszebb eredményét érte el egyéni ezüstérmével.
“Örülök, de nem örülök. Tényleg jól ment a vívás egész nap, és nagyon szerettem volna megnyerni a versenyt. A döntőben az olasz érezte, mit kellett vívnia, lehet, hogy kiismert. Úgyhogy szép az az ezüst, holnap biztosan szebben fog csillogni. A világbajnokságon pedig megpróbálom tovább fényesíteni.”
 
 
Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke: “Fantasztikus víkendet töltöttem a küldöttséggel Mariborban, a hétvégén négy érmet, közte egy aranyat nyertünk, úgyhogy jó érzés volt itt magyarnak lenni. Gratulálok valamennyi érintett versenyzőnek és mesternek! Azt hiszem, ismét bizonyítjuk, hogy az elmúlt két esztendőben egy átgondolt, és tudatos utánpótlás-fejlesztés folyik a sportágban, és ennek éveken belül remélhetőleg a felnőtt korosztályban is meglesz az eredménye. További sok sikert kívánok a hátralévő napokra a magyar válogatottnak!”
 
 
Gárdos Gábor válogatott edző, Márton Anna mestere: “Sokkal nehezebb verseny volt, mint az kívülről látszott. Feszült volt Panka, és én ezt a vívásán is éreztem. De nagyon örülök, hogy ennek ellenére hibátlanul oldotta meg a feladatát. Káprázatos mérleggel zárta az egyéni junior Európa-bajnoki karrierjét! Jöhet a világbajnokság, és utána az ennél sokkal nehezebb és komolyabb felnőtt feladatok.”
 

2015. március 01.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események