Panka ötödik Cancunban

dec 17, 2017 | Archív

Egy tus választotta el a dobogótól, így ötödik lett Márton Anna az évzáró kard Grand Prix-n női kardban, ugyanakkor férfi kardban valamennyi magyar a vasárnapi 64-es főtábláról folytahatja a versenyt.

Sorozatban harmadik világranglista versenyén végzett az ötödik helyen Márton Anna! Az előző összetett Vk-t megnyerő magyar klasszis ezúttal a cancuni, kiemelt szorzós Grand Prix-versenyen lépett pástra magyar idő szerint szombatról vasárnapra virradóra. Gárdos Gábor tanítványa egymást követően három magabiztos győzelmet aratott, a sportág nagyhatalmainak képviselőit győzte le a 64-es táblán, előbb az amerikai Stone-t (15:12), majd az olasz Ciaragliát (15:7), végül a francia Boudiafot (15:11). A negyeddöntőben a tőrözőként világklasszis olasz Errigo következett, akinek feltett szándéka két fegyvernemben kijutnia a tokiói olimpiára. Hogy jó úton jár, azt sajnos Panka ellen is bizonyította, miután szoros meccsen 15:14-re győzött. Ezzel a magyar az ötödik helyen végzett, míg Errigo végül ezüstéremmel zárt (két hete Torinóban tőrben nyert GP-bronzot, a párbajtőrt egyelőre kihagyja…), egyedül a riói olimpia után több mint fél éves pihenőt tartó, de Lipcsében már világbajnokságot nyerő ukrán Harlan tudta legyőzni őt. A másik főtáblára jutó vívónk, Pusztai Liza a 64 között 15:12-re kikapott az amerikai Wozniaktól

Márton Panka (jobbra) a francia Boudiaf legyőzésével jutott be a legjobb 8 közé.

A férfiak ugyanezen a napon a selejtezőiket vívták le, három kiemelt klasszisunkhoz, Szatmári Andráshoz, Szilágyi Áronhoz és Gémesi Csanádhoz már a csoportkör után csatlakozott Decsi Tamás és Iliász Nikolász.

Eredmények. Férfi kard egyéni Grand Prix, Cancun, 123 induló. A csoportmérkőzéseken: Szatmári András, Szilágyi Áron, Gémesi Csanád kiemeltek, Decsi Tamás 5 győzelem/0 vereség, Iliász Nikolász 5/1 (a legjobb 64 közé jutottak).

Vasárnap a legjobb 32 közé jutásért: Szatmári-Hvang (koreai), Iliász-Patrice (francia), Decsi-Cavaliere (olasz), Gémesi-Honeybone (brit), Szilágyi-Tokunan (japán). 

Női kard egyéni Grand Prix, Cancun, 125 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Márton-Stone (amerikai) 15:12, Pusztai-Wozniak (amerikai) 12:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Márton-Ciaraglia (olasz) 15:7. 

Nyolcaddöntő: Márton-Boudiaf (francia) 15:11.

Negyeddöntő: Márton-Errigo (olasz) 14:15.

Végeredmény: 1. Harlan (ukrán), 2. Errigo (olasz), 3. Berder (francia) és Jegorjan (orosz), 5. Márton Anna (edző és válogatott edző: Gárdos Gábor), …45. Pusztai Liza, …79. László Luca.

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM