Pankának Nóri lett a szombati párja

febr 17, 2017 | Archív

A kiemelt Márton Anna mellé egyedül Garam Nóra jutott a legjobb 64 közé az athéni női kard Világkupa-versenyen. Pedig a kilenc magyar induló közül többen is közel jártak a

A kiemelt Márton Anna mellé egyedül Garam Nóra jutott a legjobb 64 közé az athéni női kard Világkupa-versenyen. Pedig a kilenc magyar induló közül többen is közel jártak a főtáblához, ám végül így alakult… Folytatás szombat délelőtt, vasárnap pedig jöhet a csapatverseny.

Azért az már jelent valamit, hogy “hír”, mely szerint a 2001-es születésű Pusztai Liza kihagy egy Vk-állomást… Márpedig valóban annak számít, elvégre már felnőtt nyolcaddöntőig is jutott a BVSC ifjú tehetsége, ezúttal azonban a prioritást a közelgő kadet és junior Európa-bajnokság jelenti a számára, ezért inkább itthon pihen – helyesebben készül a kontinensbajnokságra. 

Márton Panka pénteken csak nyújtott, szombaton már a páston nyújt remélhetőleg klasszis teljesítményt.

A magyar élmezőny rajta kívül pástra lépett, kilenc vívónőnk érkezett Athénba, közülük természetesen vb-bronzérmes és Eb-ezüstérmes klasszisunk, Márton Anna kiemeltként csak szombaton kezd majd. A többiek a csoportmeccseket hibátlan mérleggel zárták – mármint abból a szempontból, hogy valamennyien továbbléptek a direkt kieséses szakaszba. Itt azonban többször bosszankodhattunk, mint örülhettünk. Minimális különbségű vereségeket szenvedtek a mieink a főtáblára jutásért. Egy tussal kapott ki Záhonyi Petra és Katona Renáta, kettővel Kelecsényi Léna, hárommal Mikulik Júlia, és ebben a szakaszban búcsúzott Péntek Brigitta és László Luca is. 

Pankát egyedül klub- és szobatársa, a tavalyi Eb-döntős Garam Nóra követte a legjobb 64 közé, ő viszont komoly skalpot szerzett, a világranglistán előkelő helyen álló, Amerikában tanuló és edző mexikói Pliegót verte 15:11-re. Folytatás szombaton, mindkét magyar hölgy lengyel rivális ellen lép pástra a 32 közé jutásért.

Eredmények. Női kard Világkupa, Athén, 157 induló. A csoportmérkőzéseken: Márton Anna kiemelt, Péntek Brigitta 5 győzelem/1 vereség, Záhonyi Petra 4/1, László Luca 4/2, Garam Nóra 4/2, Mikulik Júlia 3/3, Kelecsényi Léna 3/3, Szilágyi Fruzsina 2/4, Katona Renáta 1/4 (valamennyien továbbjutottak).

A legjobb 96 közé jutásért: Mikulik-Sazanjian (iráni) 15:14, Kelecsényi-Barzegar (iráni) 15:2, Katona-Taillandier (francia) 15:14, Szilágyi-Ridel (orosz) 9:15.

A legjobb 64 közé jutásért: Garam-Pliego (mexikói) 15:11, Mikulik-Geogiadu (görög) 12:15, Záhonyi-Noutcha (francia) 14:15, Péntek-Tamura (japán) 10:15, Kelecsényi-Palmedo (amerikai) 13:15, Katona-Jin (kínai) 14:15, László-Pascu (román) 8:15.

Szombaton a legjobb 64 között: Márton-Konisarczyk (lengyel), Garam-Kozaczuk (lengyel).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események