Párbajhősök, párbajhősnők és párbajmesterek örömszavai

ápr 8, 2014 | Archív

Párbajtőr szakágunk fantasztikusat alkotott eddig a plovdivi kadet és junior egyéni világbajnokságon. Valamennyi egyéni versenyszámban volt magyar dobogós, ezúttal a keddi ezüst- és

Párbajtőr szakágunk fantasztikusat alkotott eddig a plovdivi kadet és junior egyéni világbajnokságon. Valamennyi egyéni versenyszámban volt magyar dobogós, ezúttal a keddi ezüst- és bronzérem főszereplői nyilatkoznak. Ja, és a junior csapatversenyek még hátravannak…

bohusbertafelnez[1]
Ilyen, amikor a bronzérmes (Berta Dániel) felnéz az ezüstérmesre (Bohus Réka)…
bohusbertarendes[1]
…és ilyen, amikor egymás mellett állnak világbajnoki éremmel a nyakukban.
 
Magyar szempontból újabb sikernapot hozott a kedd a plovdivi kadet és junior világbajnokságon. Igaz ez akkor is, ha a nagyszerű ezüst- és bronzérem esetében közel voltunk egy még ennél fényesebb szerepléshez. Tán ennek tudható be, hogy a versenyzők esetében még nem önfeledt a boldogság… De épp ezért lehetnek klasszisok, mert ugye, aki nem nyer, az sosem lehet teljesen elégedett. Azért mi azok vagyunk, és szívből gratulálunk valamennyi érintett versenyzőnek, Mesternek. 
 
bohusdobogo[1]
 Bohus Réka – majdnem a világbajnoki dobogó tetején.
 
Bohus Réka, junior világbajnoki ezüstérmes női párbajtőröző: “Az egy tus az egy tus, és én egyetlen találattal vesztettem el a világbajnoki aranyérmet… Nehéz ágam volt, alaposan megküzdöttem mindenkivel szemben, hogy eljuthassak idáig. A vége pedig így alakult, ezúttal az észtnek sikerült, legközelebb majd másként lesz. Igazából a világ második legjobb junior vívója lettem, aminek majd fogok örülni. Ma este egy kicsit, holnap már jobban, aztán egy idő után bizonyosan nagyon-nagyon. Most a csapatversenyre kell koncentrálni, ott is szeretnénk szép eredményt elérni. Hadd köszönjem meg ezt az ezüstérmet mesteremnek, Galli Zsoltnak, Kovács Ivánnak, aki szeptember óta folgalkozik velem, Plásztán Attilának és Németh Kálmán gyúrónak. No meg természetesen Anyuéknak, és mindenkinek, aki kicsit is segített ennek az elérésében.”
 
gallibohus[1]
 Az okkal elégedett Mester, Galli Zsolt és a most már mosolygós tanítvány, Bohus Réka.
 
Galli Zsolt, Bohus Réka Mestere: “Rendkívül nehéz ágon jutott el Réka idáig. Több korosztályos Európa- és világbajnoki dobogóst győzött le, és ez nagy teljeseítmény. A döntőben is megvolt az esély a nyerésre, de a végén az észt váltott, és sajnos megtalálta Réka gyenge pontját. De természetesen nagyon boldog vagyok, nagyszerű eredmény ez az ezüstérem, ráadásul Réka remekül vívott egész nap.”
 
bohusmindenki[1]
 Plásztán Attila, Galli Zsolt, Bohus Réka, Csampa Zsolt és Kamuti Jenő.
 
Plásztán Attila, női párbajtőr válogatott edző: “Álomszerűen indult a selejtező, így nagyon vártuk a mai folytatást. Ami tulajdonképpen szintén jól sikerült, ketten is a későbbi világbajnoktól szenvedtek szoros asszóban vereséget. Réka a négyes döntőig kifejezetten jól vívott, ott pedig két olyan asszója következett, amelyet egyetlen tus döntött el. Egyszer a javunkra, egyszer ellenünk, ilyen a vívás, a sport… Így is rendkívül boldog vagyok, a női párbajtőr szakág két egyéni ezüstérmével az utóbbi idők legjobb utánpótlás világbajnoki szereplését érte el. Szeretnék gratulálni Galli Zsoltnak, és megköszönni a segítségét Kovács Ivánnak és Mincza Ildikónak. Várjuk a csapatversenyt, amelyen egyéni szerepésünknek köszönhetően az egyes kiemeltek leszünk!”
 
bertadobogo[1]
 Berta Dani remek, fényes bronzérméhez Csampa Zsolt elnök gratulál a világbajnoki dobogónál.
 
Berta Dániel, junior világbajnoki bronzérmes párbajtőröző: “Az elődöntő után még nagyon nem örültem, de most már összességében elégedett vagyok, hiszen a bronzérem nagyon szép eredmény. A nap végig remekül alakult, jólesett a vívás, minden alkalommal mosolyogva léptem pástra, és meg tudtam csinálni azt, amit előre elterveztem. Aztán a négyes döntőben 8:4-es vezetésem után jött a rövidzárlat, aminek egyelőre nem tudom a magyarázatát. 10:14-et követően ismét megéreztem a vívást, de ekkor már nem lehetett egyet sem hibázni, és én a végén hibáztam. Ennek lett az eredménye a bronzérem. Szeretném megköszönni elsősorban a családomnak és Sanyi bácsinak a sok segítséget, mellettük Pálvölgyi Ágnes sportpszichológusnak és mindenkinek, aki bármiben mellettem állt. Várom a csapatversenyt, fantasztikus válogatottunk van…!”
 
bertaedzok[1]
 Danka Sándor, Berta Dani és Andrásfi Tibor.
 
Danka Sándor, Berta Dániel edzője: “Fantasztikus nap volt, bronz lett belőle, az elődöntőben 8:4 után kicsit elfogyott az oxigén… Dani gyerekkora óta együtt vagyunk, együtt dolgozunk, együtt sírunk, együtt nevetünk. Korosztályos évei alatt folyamatosan teljesített, Jordániában, Moszkvában és most is érmet nyert. Egyéniben ez volt az utolsó junior versenye, méltóképpen zárt, a csapat még hátravan. Aztán jöhetnek a felnőtt esztendők…”
 

Andrásfi Tibor, férfi párbajtőr válogatott edző: “A kadet fiúk magasra tették a lécet. Mként mi is magunknak, mivel az évközi versenyeken és a junior Európa-bajnokságon egyaránt jól szerepeltünk. És szerintem most is, elvégre sikerült érmet nyernünk. Igaz, egy kicsi hiányérzet maradt bennem, lehetett volna még ennél is jobb. Berta Dani egész nap kimagaslóan vívott, talán az elődöntő második harmadát kicsit elsiette. A másik két fiú pedig minimális különbséggel kapott ki. Gratulálok Berta Daninak és mesterének, Danka Sanyinak, és nagyon bízom abban, hogy csapatban sikerül egy szép színű érmet nyernünk!” 

2014. április 08.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események