Pásztor Flóra ezüstérmes Pozsonyban!

dec 6, 2015 | Archív

Pásztor Flóra tizennyolc évesen másodszor szerzett ezüstérmet ebben a szezonban a húszévesek, azaz a juniorok között. Ráadásul tette ezt Pozsonyban, egy végtelenül kemény versenyen!

Pásztor Flóra tizennyolc évesen másodszor szerzett ezüstérmet ebben a szezonban a húszévesek, azaz a juniorok között. Ráadásul tette ezt Pozsonyban, egy végtelenül kemény versenyen! Gratulálunk neki, és mesterének egyaránt!

 

A szezon egyik legerősebb és legnépesebb junior női tőr egyéni Világkupa-versenyét rendezték vasárnap Pozsonyban. A magyarok kihasználták a maximális indulólétszámot, tizenketten léptek pástra a szlovákiai fővárosban. A kelleténél talán valamivel gyorsabban hullottak el a mieink, a csoportmérkőzések után négyen búcsúztak, a 64 közé három, a 32-be pedig két magyar jutott be. Ugyanakkor ezért az eredményért Pöltz Anna feltétlenül dicséretet érdemel, mivel “kiskadetként”, tizenöt évesen idén már másodszor jutott el idáig. 

 
 Pásztor Flóra újabb rendkívül értékes ezüstérmet nyert Pozsonyban! Szép volt, Flóra!
 
Számára ez a végállomást jelentette, viszont junior Eb-bronzérmesünk, Pásztor Flóra – aki még kadetként lett harmadik Mariborban – menetelt tovább. A Törekvés 18 éves tehetsége, Beliczay Sándor tanítványa ebben a szezonban már nyert Bochumban egy ezüstérmet, ezúttal pedig döbbenetes magabiztossággal haladt előre. Úgy jutott el a fináléig, hogy egyetlen asszójában, a 16 közé jutásért kapott több tust tíznél (15:12). A folytatásban három tükörsima meccs következett – 15:5, 15:7, 15:7 -, Flóra így ért oda az aranycsatához. Ott a román Maria Boldorral találkozott, aki 15:12-re jobbnak bizonyult nála, de az ezüstérem, az újabb ezüstérem így is nagyon, de nagyon értékes teljesítmény! Gratulálunk Flórának, a mesterének, a válogatott edzőknek egyaránt! 
 
 Mazza Lorenzo, Flóra és Beliczay Sándor. Gratulálunk!
 
Először a Mestert, Beliczay Sándort értük el az ezüstérem után telefonon, aki azt hangsúlyozta ki, számára az eredménynél is értékesebb az, hogy Flóra nem egyszer kifejezetten jó vívással nyerte meg az asszóit. Később nyilatkozott a főszereplő is, aki így kommentálta a teljesítményét: “Reggel kicsit álmosan kezdtem, de aztán a táblán valóban nagyon jól ment a vívás. Izgulnivaló azért akadt, a francia Blum ugyanis 12:7-re vezetett ellenem a 16 közé jutásért, és innen sikerült zsnórban nyolc tust adnom. A döntőben sok volt a bírói tévedés, nem gondolom, hogy csak a terhemre, de azért ez megzavart. Most Boldor győzött, remélem, hamarosan visszavágok, pontosabban visszaszúrok. Az ezüstéremnek természetesen nagyon örülök, jöhet a következő feladat, a karácsony előtti felnőtt magyar bajnokság!”
 
Ugyancsak vasárnap rendezték Pozsonyban a junior férfi tőrcsapat Világkupát. A Dósa Dánielt nélkülöző válogatott – Dani Torinóban, a felnőttek között szerepelt – nem járt szerencsével a sorsolásnál, a nyolcaddöntőben az olaszokkal került szembe. A 39:29-es vereséget követte egy újabb, az ukránok ellen (18:19), végül a 14. helyen végzett válogatottunk.
 
Junior női tőr egyéni Világkupa-verseny, Pozsony, 151 induló. A csoportmérkőzéseken: Schmél Viktória 5 győzelem/1 vereség, Pásztor Flóra 4/2, Pöltz Anna 4/2, Kókai Csilla 3/2, Balogh Orsolya 3/2, Koreny Ajna 3/3, Kondricz Kata 3/3, Tóth Janka 2/3 (továbbjutottak), Nagy Anasztázia 2/4, Szántay Anna 2/4, Hajas Nóra 1/4, Papp Petra 0/6 (kiestek).
A legjobb 64 közé jutásért: Pásztor-Campbell (brit) 15:3, Pöltz-Lee (ír) 15:5, Koreny-Ültgesforth (német) 15:8, Tóth-Chart (brit) 15:14, Balogh-Castanie (francia) 13:14, Kondricz-Braun (német) 12:13, Schmél-Devore (amerikai) 10:15, Kókai-Blow (amerikai) 8:15.
A legjobb 32 közé jutásért: Pásztor-Pavliuk (ukrán) 15:6, Pöltz-Crum (amerikai) 15:12, Koreny-Kulajeva (orosz) 10:15, Tóth-Lachmann (lengyel) 3:15.
A legjobb 16 közé jutásért: Pásztor-Blum (francia) 15:12, Pöltz-Rentier (holland) 5:15.
Nyolcaddöntő: Pásztor-Rentier (holland) 15:5.
Negyeddöntő: Pásztor-Castanie (francia) 15:7.
Elődöntő: Pásztor-Chrzanowska (lengyel) 15:7.
Döntő: Pásztor-M. Boldor (román) 12:15.
Végeredmény: 1. M. Boldor (román), 2. Pásztor Flóra (edző: Beliczay Sándor és Mazza Lorenzo, válogatott edző: Kreiss Gábor), 3. Chrzanowska (lengyel) és Martyanova (orosz), …28. Pöltz Anna, …56. Koreny Ajna, …61. Tóth Janka, …65. Schmél Viktória, …80. Kókai Csilla, …82. Balogh Orsolya, …90. Kondricz Kata, …114. Szántay Anna, …117. Nagy Anasztázia, 118. Hajas Nóra, …135. Papp Petra.
 
Junior férfi tőrcsapat Világkupa, Pozsony, 20 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Olaszország 29:39 (Frűhauf +3, Mészáros -3, Bellovicz -10).
A 9-16. helyért: Magyarország-Ukrajna 18:19 (Mészáros +1, Insperger 0, Frűhauf -2).
A 13-16. helyért: Magyarország-Törökország 45:31 (Frűhauf +9, Insperger +4, Mészáros +1).
A 13. helyért: Magyarország-Németország 43:45 (Frűhauf +6, Mészáros -3, Bellovicz -5).

Végeredmény: 1. Franciaország, 2. Egyesült Államok, 3. Japán, …14. Magyarország (Bellovicz Gábor, Frűhauf Benjámin, Insperger Sámuel, Mészáros Tamás). 

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események