Pásztor Flóra hatodik az ifjúsági olimpián

aug 17, 2014 | Archív

Hatodik helyen végzett kadet világbajnoki bronzérmesünk, Pászor Flóra a nanjingi ifjúsági olimpián, miután a negyeddöntőben vereséget szenvedett a későbbi aranyérmes amerikai

Hatodik helyen végzett kadet világbajnoki bronzérmesünk, Pászor Flóra a nanjingi ifjúsági olimpián, miután a negyeddöntőben vereséget szenvedett a későbbi aranyérmes amerikai Massialastól.

A rendkívül látványos szombati megnyitó ünnepséget követően a vívók már másnap, vasárnap pástra léptek. A női tőrözők és a férfi kardozók versenyszámával debütált a sportág, és a magyar színeket Pásztor Flóra, a Törekvés 16 esztendős tehetsége, kadet világbajnoki bronzérmesünk képviselte. 

 

A versenyen 14-en indulhattak a rendkívül szigorú kvalifikációs feltételek miatt, Flóra plovdivi vb-bronzérmével harcolta ki a részvételt. A selejtezőcsoport kifejezetten jól sikerült, hat mérkőzéséből ötször győzött a magyar, és ezzel 3-as sorszámot nyert el. A nyolcaddöntő bolíviai riválisával szemben nem jelenthetett és nem is jelentett problémát, a negyeddöntőben viszont az az amerikai Massialas volt az ellenfél, akitől a vb elődöntőjében drámai körülmények között szenvedett vereséget. Nos, az eredmény alapján dráma ezúttal nem volt, de vereség igen. Az esemény hivatalos honlapja szerint az első három percben eldőlt az asszó, 15:9-re győzött Massialas.
 
Ez azt jelentette, hogy Pásztor Flóra, Beliczay Sándor tanítványa a hatodik helyen végzett az ifjúsági olimpián. A 16 éves hölgy remek szezont zárt, csapatban kadet Eb-ezüst, egyéniben kadet vb-bronz a mérlege, most pedig egy ifjúsági olimpiai hatodik hely. Flórának minden esetre sok ideje nem lesz a pihenésre, mivel nem egészen négy hét múlva már Győrben lesz jelenése, a következő szezon első, hazai európai kadet körversenyén…
 
Hétfőn a párbajtőrözők lépnek pástra Nanjingban, a magyar színeket Nagy Kinga, illetve Esztergályos Patrik képviseli. 
 
Eredmények. Női tőr egyéni ifjúsági olimpia, 14 induló. A csoportmérkőzéseken: Pásztor Flóra 5 győzelem/1 vereség.
Nyolcaddöntő: Pásztor-Clavijo (bolíviai) 15:5.
Negyeddöntő: Pásztor-Massialas (amerikai) 9:15.
Végeredmény: 1. Massialas (amerikai), 2. Mijavaki (japán), 3. Huang (kínai), …6. Pásztor Flóra. 

Férfi kard egyéni, végeredmény: 1. Iljin (orosz), 2. Kim (koreai), 3. Jan (kínai).  

2014. augusztus 17.

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM