Péntek, huszonharmadika – nem szerencsés

jan 23, 2015 | Archív

Boczkó Gábor 22. helye volt a legjobb magyar eredmény a heidenheimi férfi párbajtőr Világkupa-versenyen. A többiek nem jutottak 32 közé. Női párbajtőrben a selejtezőkkel megkezdődött

Boczkó Gábor 22. helye volt a legjobb magyar eredmény a heidenheimi férfi párbajtőr Világkupa-versenyen. A többiek nem jutottak 32 közé. Női párbajtőrben a selejtezőkkel megkezdődött a barcelonai Vk-viadal, Szász Emese könyöksérülése miatt nem indult, három magyar jutott a szombati 64-es táblára.

Azzal zártuk előző napi beszámolónkat, hogy öt magyar férfi párbajtőröző jutott a legjobb 64 közé a heidenheimi, 275 indulós Világkupa-versenyen, és ezt akkor sikeres szereplésként értékeltük. Természetesen tartjuk ezt most is, viszont a folytatás nem úgy alakult, ahogy szerettük volna. Persze, magyarázatokat, ráadásul ésszerű magyarázatokat könnyű találni. 

 

1. A junior korú Buta Levente már a 64 közé jutással is szép siker ért el, és 14:13-ra is vezetett az ukrán Zarszkij ellen. 
 
2. Imre Géza a kiemelt francia világbajnok Jerent-tól végig szoros csörte után egyetlen tussal szenvedett vereséget.
 
3. Somfai Péter a világranglista élmezőnyéhez tartozó ukrán Nikisintől kapott ki kis különbséggel (12:15).
 
4. Egyéni Európa-bajnokunk, Rédli András lassan mumusának mondható riválisától, a svéd Kasétól szenvedett vereséget. Tőle kapott ki a legutóbbi GP-n, Katarban is, ráadásul most a skandináv nagy meglepetésre harmadik lett a versenyen.
 
5. A másik későbbi bronzérmes, a világranglista harmadik olasz Garrozzo verte Boczkó Gábort a 32 között szintén szoros asszóban (12:15), mielőtte világbajnokunk a 64 között küldöttségünk egyetlen győzelmét aratta a pénteki versenynapon kirgiz riválisával szemben. 
 
Fenti pontok természetesen igazak, talán vigasztalóak is, de a makacs tényen azért nem változtatnak: csak Bocek jutott a 32 közé, és ott ő is búcsúzott. A szombati csapatversenyen kell javítani, hajrá, magyarok!
 
Eközben Barcelonában 233 indulóval megkezdődött a fegyvernem női Világkupa-állomása. Mint arról már beszámoltunk, a világranglistát vezető Szász Emese könyökműtétje miatt kihagyta a versenyt, de tíz magyar ott volt a németországihoz hasonlóan hatalmas mezőnyben. A nap pozitívumának feltétlenül az tekinthető, hogy a csoportkört valamennyien sikerrel akceptálták. Ugyanakkor a folytatás felemásra sikeredett, végül két tavalyi vb-csapattagunk, Révész Julianna és Budai Dorina, valamint a junior korú Kun Anna lépett tovább a szombati 64-es táblára. Hárman folytathatják tehát szombaton, hajrá, magyarok!
 
Eredmények. Férfi párbajtőr Világkupa-verseny, Heidenheim, 275 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Boczkó-Petrov (kirgiz) 15:8, Rédli-Kase (svéd) 11:15, Imre-Jerent (francia) 14:15, Somfai-Nikisin (ukrán) 12:15, Buta-Zarszkij (ukrán) 14:15.
A legjobb 16 közé jutásért: Boczkó-Garrozzo (olasz) 12:15.
Végeredmény: 1. Heinzer (svájci), 2. Borel (francia), 3. Kase (svéd) és Garrozzo (olasz), …22. Boczkó Gábor, …35. Rédli András, …42. Buta Levente, …56. Imre Géza, …59. Somfai Péter, …75. Szényi Péter, …121. Peterdi András, …124. Hanczvikkel Márk, …127. Siklósi Gergely, …155. Esztergályos Patrik, …191. Berta Dániel.
 
Női párbajtőr Világkupa-verseny, Barcelona, 233 induló. A csoportmérkőzéseken: Tóth Hajnalka 4/2,Révész Julianna 4/2,Várnai Vivienn 4/2, Jung Alexandra 3/3, Budai Dorina 3/3, Antal Edina 2/4, Bukocki Bianka 2/4, Mészáros Nóra 2/4, Bohus Réka 2/4, Mihály Kata 2/4 (valamennyien továbbjutottak).
A legjobb 160 közé jutásért: Bohus-Josimura (japán) 15:10, Budai-Mészáros 15:0, Bukocki-Samuelsson (svéd) 7:15, Mihály-Guy (kanadai) 14:15, Antal-Pytka (lengyel) 11:12.
A legjobb 96 közé jutásért: Révész-Louis Marie (francia) 15:11, Tóth-Melentiev (izraeli) 15:9, Budai-Briasco (olasz) 15:7, Kun-Gars (svéd) 15:9, Bohus-Navarria (olasz) 7:15, Várnai-Pechohova (cseh) 14:15, Jung-Xiang (kínai) 6:15.
A legjobb 64 közé jutásért: Révész-Mosler-Plura (lengyel) 15:7, Budai-Kirschen (német) 6:5, Kun-K. Hurley (amerikai) 15:14, Tóth-Batini (olasz) 13:14.

Szombaton a legjobb 64 között: Révész-Simms-Limn (jamaikai), Budai-Sun (kínai), Kun-Del Carretto (olasz). 

2015. január 23.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM