Pénteken elmaradt a bravúr

ápr 6, 2018 | Archív

A veronai kadet és junior világbajnokság pénteki napja nem sikerült jól a mieinknek. A junior női kardcsapat a 10., a junior férfi kardcsapat a 16. helyen végzett. Folytatás szombaton, a tőrözőkkel.

Helyszíni tudósításunk a Volánbusz Zrt. támogatásával készült:

Olyan nincs, hogy mindig, minden jól alakuljon… Márpedig a magyar küldöttség eddig kimagaslóan szerepelt a veronai kadet és junior világbajnokságon. Éppen túl a verseny felénél 2 arany- és 5 bronzéremmel álltunk az éremtáblázat harmadik helyén, és e hét medállal máris beállítottuk a tavalyi, plovdivi szereplés mérlegét, mi több az aranyak számával túl is teljesítettük. 

Pénteken a junior kardcsapatok versenyei következtek, ahol viszont elmondhattuk, hogy semmi sem jött össze… Az előjelek sem voltak túl kedvezőek. Magasabban rangsorolt hölgyválogatottunk első embere, az egyéniben kadetban aranyat, juniorban bronzot nyerő Pusztai Liza érthetően hullafáradtan állt fel sorozatban harmadik versenynapjára. A ranglista második helyén végző Nagy Valentina pedig megsérült, várhatóan kézműtét vár rá, és a csapatvezetés nem akarta kockáztatni az egészségét. Így negyedikként a kadet Szűcs Luca került be a csapatba Liza, valamint Kelecsényi Mirabella és Kern Bianka mellé. Igazából a sorsolás sem alakult szerencsésen. A 16-ért, persze, simán vertük Brazíliát (45:19), elvégre kardvívásról, és nem futballról beszélünk. Utána viszont a “sötét ló”, a szezon közben Európában nem járó kínai csapat következett a nyolcaddöntőben. A 10:6-os kezdés adott némi reményt, ám a harmadik asszóban fordítottak az ázsiaiak, és a végéig folyamatosan növelték az előnyüket. Az történt, amire számítani lehetett, Liza kissé fáradtnak tűnt – még szép… – a többiek pedig nem tudtak vezéregyéniséggé válni, 33:45 lett a vége. Jöhetett a kissé kesernyés folytatás a 9-16. helyért. Itt két győzelmet egy vereség követett – Üzbegisztán 45:18, Ukrajna 45:32, Mexikó 41:45 -, és mindez végül a tizedik helyet jelentette.

Junior női kardcsapatunk a tizedik helyen végzett.

Junior férfi kardban a halovány egyéni szereplést még gyengébb csapatproduktum követte. Igazából a nagyobb gond az, hogy mindez nem is volt annyira váratlan… A Milassin Mór, Nagy Martin, Rabb Krisztián, Szlama Vilmos összeállítású válogatott az Eb-n sem jutott a 8 közé, és a versenyt a világranglista 12. helyéről kezdte. Most még hátrébb végzett. Algériát sikerüt legyőzni a 16 közé jutásért, ám ott alapos vesszőfutásba kezdtünk. A nyolcaddöntőben Fehéroroszországtól 45:38-ra, a 9-16. helyért történő folytatásban Koreától 45:41-re, majd Kazahsztántól ugyanennyire kaptak ki a mieink. Végül a 15. helyért a FIE zászló alatt induló kuvaitiaktól is sikerült kikapni 45:42-re. Nyilván nem itt van a helye a szakmai magyarázatnak, azért annyit meg kell jegyezni – világversenyen magyar férfi kardválogatott sosem végzett a 16. helyen, és reméljük, többet nem is fog.

A világbajnokság záró harmadában szombattól a tőrözők következnek. Elsőként a junior egyéni versenyeket rendezik – hatalmas mezőnyökkel. Hajrá, magyarok! 

Eredmények. Kadet és junior világbajnokság, Verona.

Junior női kardcsapat, 28 induló. A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Brazília 45:19 (Szűcs +11, Kern +9, Kelecsényi +6).

Nyolcaddöntő: Magyarország-Kína 33:45 (Pusztai 0, Kelecsényi -2, Szűcs -2, Kern -8).

A 9-16. helyért: Magyarország-Üzbegisztán 45:18 (Pusztai +12, Kelecsényi +9, Kern +6).

A 9-12. helyért: Magyarország-Ukrajna 45:32 (Pusztai +5, Kelecsényi +5, Kern +3).

A 9. helyért: Magyarország-Mexikó 41:45 (Pusztai +5, Kelecsényi -1, Kern -8).

Végeredmény: 1. Oroszország, 2. Egyesült Államok, 3. Olaszország, …10. Magyarország (Kelecsényi Mirabella, Kern Bianka, Pusztai Liza, Szűcs Luca).

Junior férfi kardcsapat, 38 induló. A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Algéria 45:28 (Milassin +8, Szlama +6, Nagy +3).

Nyolcaddöntő: Magyarország-Fehéroroszország 38:45 (Rabb +3, Milassin -2, Szlama -4, Nagy -4).

A 9-16. helyért: Magyarország-Korea 41:45 (Nagy +6, Szlama -2, Milassin -8).

A 13-16. helyért: Magyarország-Kazahsztán 45:41 (Milassin +4, Szlama -1, Nagy -7).

A 15. helyért: Magyarország-FIE 42:45 (Nagy -1, Milassin -1, Szlama -1).

Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Oroszország, 3. Egyesült Államok, …16. Magyarország (Milassin Mór, Nagy Martin, Rabb Krisztián, Szlama Vilmos).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.