Péter és Dorina nyerte a párbajtőr válogatót

jan 7, 2017 | Archív

Tatabányán, hatalmas mezőnyökkel rendezték szombaton a férfi és női párbajtőr válogatót az AGC Kupáért. A férfiaknál a győzelmet az olimpia bronzérmes Somfai Péter szerezte meg,

Tatabányán, hatalmas mezőnyökkel rendezték szombaton a férfi és női párbajtőr válogatót az AGC Kupáért. A férfiaknál a győzelmet az olimpia bronzérmes Somfai Péter szerezte meg, míg a nőknél az ugyancsak honvédos Budai Dorina nyerte a viadalt. 

Eredmények. Férfi párbajtőr egyéni válogató, AGC Kupa, Tatabánya, 132 induló. Végeredmény: 1. Somfai Péter (Honvéd, edző: Dancsházy-Nagy Tamás), 2. Buta Levente (Vasas), 3. Bányai Zsombor (Vasas) és Stubnya Márton (MTK), 5. Cho Taeun Sándor (Honvéd), 6. Nikolics (szerb) és Szényi Péter (MTK), 8. Esztergályos Patrik (OMS-Tata). A döntőben: Somfai-Buta 15:5.

Női párbajtőr egyéni válogató, AGC Kupa, Tatabánya, 92 induló. Végeredmény:  1. Budai Dorina (Honvéd, edző: Budai István), 2. Mihály Kata (Debrecen), 3. Bohus Réka (AVA) és Kardos Edina (Vasas), 5. Szabó Laura (BVSC), 6. Kun Anna (OMS-Tata), 7. Gnám Tamara (Tatabánya), 8. Ladányi Nelli (Szolnok). A döntőben: Budai-Mihály 13:12.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események