Petri Reni boldog, Galli Zsolt nagyon elégedett

ápr 4, 2016 | Archív

Galli Zsolt mester indoklásából kiderül: nagyszerű szezont zárt világbajnoki bronzérmes tanítványa, Petri Renáta! A tanítvány pedig nem is tagadja, hogy nagyon örül ennek a

Galli Zsolt mester indoklásából kiderül: nagyszerű szezont zárt világbajnoki bronzérmes tanítványa, Petri Renáta! A tanítvány pedig nem is tagadja, hogy nagyon örül ennek a világbajnoki éremnek. Van is minek örülnie, a békéscsabai tehetség 16 esztendősen állhatott fel a vb-dobogó harmadik fokára. 

Petri Renáta, aki az eredményhirdetés után láthatóan őszintén tudott örülni a bronzérmének, teljes joggal: “Nagyon nehezen indult a nap, nem is fizikálisan, inkább fejben hangolódtam rá a kelleténél lassabban a feladatokra. Persze, azt sem tagadom, hogy nagyon izgultam az elején… Gnám Tamival kerültem össze rögtön a direkt kieséses tábla elején, ami nagyon rossz volt, ezúttal nekem jött ki a lépés, de igazából akkor kezdtem jól érezni magam, amikor a 32-be jutásért simán győztem az örmény lány ellen. Az éremért egy tussal nyertem, az Európa-bajnokságon ugyanilyen arányban szenvedtem vereséget, nagyon örülök, hogy most így alakult. Az elődöntőben jobb volt az olasz, de jövőre még kadet vagyok, remélem, legalább hasonló lesz a folytatás. Nagyon boldog vagyok, köszönöm mindenkinek a sok segítséget!”

vb reni dobogo A kadet női párbajtőrvilág legjobbjai, köztük a jobb szélen Petri Renátával.

Galli Zsolt, az AVA Békéscsaba és Reni mestere: “Reni az egész szezonban rendkívül kiegyensúlyozottan, magas színvonalon teljesített első éves kadetként. Valamennyi európai körversenyen, amelyen rajthoz állt, valamint az Eb-n és a vb-n egyaránt a nyolc közé jutott, és most, a legfontosabb versenyen érmet nyert! Jöhet a váltó, a junior verseny, és abban is bízom, hogy töretlen marad a fejlődése a jövőben. Szeretném megköszönni otthoni kollégáimnak azt, hogy miközben én itt vagyok Reni mellett, a békéscsabai munka töretlenül folyik tovább, nem véletlen, hogy valamennyi utánpótlás korosztályban az élen vagyunk.”

reni galli Renáta és Galli mester, akinek munkája okán a békéscsabai vívás ismét ünnepelhet.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események