Pézsa Tibor 80 éves!

nov 17, 2015 | Archív

November 15-én ünnepli nyolcvanadik születésnapját Pézsa Tibor. A magyar női kardválogatott jelenlegi vezetőedzője az egyedüli olyan élő magyar férfi kardozó, aki egyéniben olimpiai

November 15-én ünnepli nyolcvanadik születésnapját Pézsa Tibor. A magyar női kardválogatott jelenlegi vezetőedzője az egyedüli olyan élő magyar férfi kardozó, aki egyéniben olimpiai és világbajnoki aranyérmet is nyert. Jó egészséget, nagyon boldog születésnapot!

 

Pézsa Tibor életútjáról hosszasan lehetne, mi több, kell is írni. Korábbi, két évvel ezelőtt e fórumon közölt, javarészben ma is igaz köszöntőnket példaként ezen a linken olvashatják, „Pézsa Tibor, a kardvívás tábornoka” címmel. www.hunfencing.hu/  Ehhez képest változás tán csak annyi, hogy a Mester azóta a női kardválogatott vezetőedzőjeként is segíti a magyar vívást. Az MVSZ természetesen nem csak e módon kíván boldog születésnapot, a hagyományoknak megfelelően, az országos bajnoksággal párhuzamosan megrendezendő, decemberi Magyar Vívás Napján köszöntjük majd Pézsa Tibort. Terveink szerint pedig hamarosan hosszabb, több részes írás is készül majd a Mester nyolc évtizedéről, örömeiről, bánatairól, gondolatairól.

 

 
Természetesen nem csak az MVSZ köszönti a nagyszerű sportembert, és az ünnepségek sora már meg is kezdődött: pénteken megnyitották a Ludovika Főépületében a “Hadi-Főtanodától a Toldi vívómesterképzőig” című kiállítást, melyen Simicskó István honvédelmi miniszter, Patyi András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora és a kiállítást szervező Máday Norbert szablyavívó köszöntötte Pézsa Tibort.
 
Mindezt nem lehet elégszer megtenni, úgyhogy még egyszer, és nem utoljára: boldog születésnapot, Mester!
 
 Az olimpiai és világbajnok Mester, és az olimpiai és világbajnok tanítvány, Nébald György.
 
 

 

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM